<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
12.05.2023 1155

В Ізраїлі ЗРК "Праща Давида" вперше збив ракету під час атаки з сектору Газа, - ЗМІ

10 травня, система протиракетної оборони "Праща Давида" вперше збила ракету під час атаки. Обстріл відбувався з сектору Газа.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

"Сьогодні під час ракетного обстрілу Тель-Авіва з сектору Газа система ППО "Праща Давида" успішно перехопила один зі снарядів", - наводить видання слова неназваного військового джерела.

При цьому журналісти зазначають, що це перше успішне перехоплення ракети, яке здійснив ізраїльський комплекс.

Варто зауважити, що "Праща Давида" здатна перехоплювати ворожі повітряні цілі на відстані від 30 до 300 км.

У 2018 році під час першого відомого оперативного застосування систему намагалися випробувати проти ракет, які запустили з Сирії. Вони прямували у бік Ізраїлю, але зрештою впали на сирійській території.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Ізраїлі ЗРК "Праща Давида" вперше збив ракету під час атаки з сектору Газа, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
12.05.2023 1155
Еще материалы раздела «Світ»