<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний переліквсі новини дня
Політика
Світ
12.05.2023 640

Старі танки та набір нових солдатів. В НАТО розповіли про стан справ в армії Росії

Росія на війні проти України змушена використовувати старі танки Т-54 та погано підготовлених військовослужбовців.

52111898396_46670894bf_o_650x410_12.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави військового комітету НАТО адмірала Роба Бауера, яку приводить Reuters.

"Війна в Україні буде битвою між великою кількістю погано навчених російських військ із застарілою технікою та невеликими українськими силами з кращим західним озброєнням та підготовкою", - йдеться у заяві.

Бауер зазначив, що зараз Росія розгортає значну кількість танків Т-54 - старої моделі, розробленої в роки після Другої світової війни.

"Але проблема в тому, що у них, як і раніше, багато Т-54. Так що з точки зору кількості, це проблема", - сказав Бауер.

Також голова військового комітету НАТО сказав, що росіяни змушені брати участь у наборі великої кількості строковиків. За його словами, армія РФ змушена мобілізувати людей у великих кількостях та навчає їх користуватися старою технікою.

Тим часом українські військові зосередилися на якості, використовуючи західні системи озброєння та західну підготовку. Бауер додав, що різницю можна буде відчувати найближчими місяцями.

Нагадаємо, що Росія перекидає на лінію фронту в Україні старі радянські танки Т-55, але вони все ще можуть бути ефективними.

До цього в РФ заявляли, що почали застосовувати на фронті новітні танки Т-14 "Армата". ЗМІ оцінили ризики.

Оценка материала:

5.00 / 1
Старі танки та набір нових солдатів. В НАТО розповіли про стан справ в армії Росії 5.00 5 1
Політика / Світ
12.05.2023 640
Еще материалы раздела «Світ»