<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Світ
12.05.2023 432

Операція "наступник": в якому разі Путіна усунуть від влади і хто його може замінити

На думку експерта, у разі успіху контрнаступу ЗСУ Путін знову розгубиться і тоді кремлівські еліти почнуть діяти.

12d6c0e13ee51c9b7ade09383e599960_12.05.23

Після подальших успіхів ЗСУ на фронті російські еліти можуть спробувати усунути диктатора Путіна, влада якого з кожним днем слабшає. Пише ТСН. 

Що робиме оточення Путіна у разі успішного українського контрнаступу і хто може замінити диктатора, розповів "24 каналу" російський політолог і колишній спічрайтер Путіна Аббас Галлямов.

Галлямов зауважив, що під час успішних дій ЗСУ на фронті Путін просто "ховає голову у пісок", як це було під час Харківської операції або звільнення Херсона.

На думку експерта, у разі успіху контрнаступу ЗСУ Путін знову розгубиться. Тоді кремлівські еліти можуть почати діяти.

"В цей момент Путіна не треба буде бити по голові. Вони просто прийдуть і скажуть: "ВВ, що будемо робити? Погана ситуація". Коли Путін розведе руками, то вони запропонують власний план. І спробують переконати його привести наступника та піти", – припустив Галлямов.

Опозиціонер вважає, що наступниками Путіна можуть бути багато людей з чинного режиму. Головне – аби вони не були достатньо токсичними для України та міжнародної спільноти. Тому "на трон" можуть посадити прем'єр-міністра Михайла Мішустіна чи мера Москви Сергія Собяніна, які на думку політолога, зараз найменше заляпані кров'ю.

Аббас Галлямов раніше вже заявляв, що кремлівські еліти розуміють, що РФ програє у війні, а тому панічно шукають варіанти, аби не допустити бунтів у самій Росії. І один із варіантів – так звана "операція наступник".

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що російські еліти вже знають ім'я наступника Путіна.

У ГУР також повідомляли, що кремлівські еліти підбирають наступника Путіну.

П’ятірка можливих кандидатів на "трон" за версією ТСН.ua:

  • експрезидент Дмитро Медведєв;
  • перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко;
  • міністр сільського господарства Росії Дмитро Патрушев або його батько – голова Ради безпеки РФ Микола Патрушев;
  • прем'єр-міністр Михайло Мішустін.

Оценка материала:

5.00 / 1
Операція "наступник": в якому разі Путіна усунуть від влади і хто його може замінити 5.00 5 1
Політика / Світ
12.05.2023 432
Еще материалы раздела «Світ»