<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
11.05.2023 348

Генпрокурор США санкціонував передачу конфіскованих активів РФ на відбудову України

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд санкціонував першу передачу конфіскованих російських активів для використання в Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Торік Міністерство юстиції США звинуватило російського олігарха костянтина малофєєва в порушенні санкцій, накладених на росію після її вторгнення в Україну, зокрема він фінансував російських сепаратистів у Криму.

Тоді ж Гарланд оголосив про «арешт мільйонів доларів на рахунку в американській фінансовій установі, що пов'язано з порушенням санкцій малофєєвим».

У лютому генпрокурор схвалив переказ цих грошей для використання в Україні.

«Хоча це перший переказ Сполученими Штатами конфіскованих російських коштів на відбудову України, – сказав Гарланд, – він не буде останнім», – ідеться в його заяві.

Як повідомляв Укрінформ, раніше окружний суд Південного округу Нью-Йорка ухвалив рішення про конфіскацію коштів малофєєва.

У судових документах зазначено, що наприкінці минулого року малофєєв намагався всупереч американським санкціям перевести кошти з рахунку в денверському банку Sunflower Bank діловому партнерові. Відтак ці гроші були конфісковані.

Оценка материала:

5.00 / 2
Генпрокурор США санкціонував передачу конфіскованих активів РФ на відбудову України 5.00 5 2
Політика / Світ
11.05.2023 348
Еще материалы раздела «Світ»