<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Світ
12.05.2023 385

"Найнебезпечніший дурень у світі": експерт пояснив, чому Путін не може ні програти, ні виграти війну

Плани диктатора швидко захопити Україну провалилися.

5d77771c579cc910bb53ce86025e394c_12.05.23

Президент Російської Федерації Володимир Путін став "найнебезпечнішим дурнем у світі", який не може ні перемогти Україну, ні програти, ні зупинитися. Пише ТСН. 

Про це пише триразовий лауреат Пулітцерівської премії Томас Фрідман у колонці видання NYT.

З його слів, в Кремлі вірили у свій план швидкого захоплення України, тому навіть не думали про підготовку плану "Б". Це робить війну, яку розпочала РФ, однією з найбезглуздіших в історії.

"Володимир Путін розраховував за короткі терміни поставити у Києві свій "маріонеточний уряд", проте за рік настала ситуація, коли він не може перемогти, не може програти і не може зупинитися", - пише автор.

Тепер, коли запасної стратегії немає, Росія почала вдаватися до обстрілів мирних міст України, а також до війни на виснаження. Таким чином вони хочуть зберегти контроль над захопленими територіями, що "можна продати російському народу як велику перемогу", впевнений Фрідман.

"Якби ця військова операція мала назву, вона б називалася "Операція "Збережи моє обличчя". Це робить цю війну однією з найбезглуздіших в сучасності — президент однієї країни знищує цивільну інфраструктуру іншої країни, доки не буде достатнього прикриття для нього, щоб приховати той факт, що він був великим дурнем", — йдеться у колонці.

Раніше аналітики ISW назвали головну помилку Путіна, через яку армії РФ не вдалося захопити Україну у перші дні війни.

Директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що Володимир Путін несерйозно ставиться до переговорів, оскільки досі вірить, що може знищити Україну та Європу.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Найнебезпечніший дурень у світі": експерт пояснив, чому Путін не може ні програти, ні виграти війну 5.00 5 2
Політика / Світ
12.05.2023 385
Еще материалы раздела «Світ»