<
НОВИНИ ДНЯ: Якими "козирами" ЗСУ битимуть по території Росії: експерт про наслідки ударів та реакцію Кремля  У ВР порадили, що робити громадянам у разі неправомірних дій ТЦК  Ексклюзивний прогноз погоди на червень  Чи відкриє Росія новий фронт: генерал-майор СБУ розповів про загрозу з Білорусі  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 3-9 червня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 3-9 червня 2024 року  Літня спека набирає обертів: синоптики розповіли, де 3 червня буде найтеплішевсі новини дня
Політика
Україна
12.05.2023 291

Данілов про винищувачі F-16 для України: "Повірте, будуть"

Посадовець повідомив, що українські льотчики "дуже швидко опанували частину, яка потрібна".

Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що Україна отримає винищувачі F-16, і це є лише питанням часу. Пише ТСН. 

Про це Данілов повідомив у ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Я прихильник F-16, і вже завангував, що вони обов’язково у нас будуть. Повірте, будуть", – наголосив секретар РНБО.

Він додав, що над питанням передавання Україні винищувачів працюють президент Володимир Зеленський, а також дипломатичні та інші представники держави.

"F-16 буде в українському небі захищати нашу країну. Питання тільки часу. Повірте, опануємо дуже швидко, і наші аси будуть мати перевагу в небі над російською мерзотою", – запевнив Данілов.

Він також дав заперечну відповідь на запитання ведучого про навчання українських пілотів виключно на симуляторах.

"А чого ви вирішили, що наші навчалися тільки на симуляторах? Ви пам’ятаєте класика? Не рекомендую читати деякі газети, особливо зранку. Все йде, як має йти, не хвилюйтеся. Наші військові, особливо льотчики, дуже швидко опанували частину, яка потрібна. Повірте, як тільки вони з’являться в нашім небі, рашисти будуть тікати набагато швидше", – розповів секретар РНБО.

F-16 для України

В кінці квітня речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що Україна уже має список пілотів, які освоюватимуть винищувачі F-16. За прогнозами Ігната, пілотам може знадобитися до трьох місяців для навчання.

Як повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба, рішення партнерів про передавання Україні винищувачів F-16 буде прив’язане до результатів контрнаступу ЗСУ.

Президент Володимир Зеленський також заявив, що Україна отримає військові літаки після успішного контрнаступу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Данілов про винищувачі F-16 для України: "Повірте, будуть" 5.00 5 1
Політика / Україна
12.05.2023 291
Еще материалы раздела «Україна»