<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Світ
12.05.2023 359

Чому на параді в Москві не було військової техніки — пояснення експерта

На думку експерта, армія РФ на параді показала своє справжнє обличчя — окупантам немає чим вихвалятися.

4973ea18e17a0ad40832fed8a1b6323e_12.05.23

9 травня в Інтернеті ширилася інфографіка, як у росіян ріділа техніка з року в рік на парадах. У 2020 році на параді було 216 одиниць техніки, в 2022 — 131, а в 2023 — лише 51 одиниця та єдиний танк, який проїхався Червоною площею. Пише ТСН. 

Військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі 1+1 в рамках телемарафону розповів, чи дійсно у росіян немає техніки взагалі.

На його думку, росіяни могли б знайти 10-20 одиниць техніки для того, щоб провезти її по Червоній площі. Адже цей єдиний танк Т-34 виглядав просто смішно.

"З іншого боку, пропагандисти казали, що у них танки Т-34 стоять на постаментах, на різних пам’ятниках і взагалі в запасі їх дуже багато і що вони можуть сформувати ледь не танкову армію з Т-34. Можливо, це такий натяк, що скоро на полі бою ми побачимо ці танки. Дивно виглядало те, як взагалі російське телебачення показало цей парад. Спочатку йшли військовослужбовці, це вони показали більш-менш вдало. Потім коли їхала військова техніка, вони показували просто борти машин. Загальної картинки було дуже мало. Можна було подивитися на обличчя запрошених, особливо Лукашенка, разом з Путіним вони постійно дивилися в небо", — каже експерт.

За словами Гетьмана, Путін і його посіпаки дуже боялися, що буде атака наших БПЛА, тому виглядали дуже переляканими. Запрошених гостей Кремль використав як щит, розуміючи, що наші ЗСУ їх атакувати точно не будуть.

"Вони запросили їх для того, щоб якось прикритимя від наших атак. Виглядали вони дуже не привабливо. Але було дуже приємно дивитися на те, які вони були перелякані. Те, що вони показали на параді, це фактично залишки російської армії. Вони розповідають, які вони сильні та непереможні, “друга армія світу”, а насправді вони такі, як на цьому параді. Вони показали своє справжнє обличчя", — зазначає аналітик.

Побоювання атак БПЛА підкріплюється появою лише п’яти гелікоптерів К-52 над Червоною площею. Це ті гелікоптери, які наші воїни мінусували протягом всієї війни, говорить експерт.

"Ми побачили Росію, побачили її парад. Їм навіть немає чим вихвалятися. Там було декілька міжконтинентальних балістичних ракет. Вони привезли їх і показали. Це те ж саме, що було минулого року. І не факт, що там були ракети. Це могли бути муляжі. Я взагалі не розумію, хто поставив її на друге місце по потужності армії, за якими критеріями це вираховували. Це виглядає дуже дивно", — підсумував Гетьман.

Нагадаємо, що російський диктатор Путін 9 травня провів у Москві традиційний парад "побєдобєсія". Він заявив, що "цивілізація знову перебуває на вирішальному переламному рубежі" і вкотре звинуватив Захід у всіх бідах Росії.

Участь у заході взяли лідери Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану. Також на параді побував самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенка, який, однак, через погіршення стану здоров'я пропустив обід у Путіна і втік назад до Мінська. Вдома Лукашенко вперше за 29 років не виступив із промовою на 9 травня.

В МЗС України візит політиків назвали аморальним і недружнім кроком.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому на параді в Москві не було військової техніки — пояснення експерта 5.00 5 2
Політика / Світ
12.05.2023 359
Еще материалы раздела «Світ»