<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.05.2023 2900

Часто трапляється і тепер: вчені з'ясували, на яку хворобу страждало багато дітей у Стародавньому Єгипті

Анемія, як правило, була спричинена неправильним харчуванням.

f7f6fa95ac28e21ebc6eec8fab69a400_12.05.23

Команда палеопатологів і медичних експертів з Німеччини, США та Італії провела дослідження і виявила, що у дітей Стародавнього Єгипту поширеною хворобою була анемія. Пише ТСН. 

Дослідження опубілковане у Міжнародному журналі остеоархеології, пише Physorg.

За даними дослідження, група вчених піддала численні муміфіковані останки дітей із Стародавнього Єгипту комп’ютерній томографії для вивчення їхніх скелетів. Вона зосередила свої зусилля на дітях того часу, які померли, не досягнувши повноліття, і яких потім муміфікували.

У цій новій роботі дослідники провели комп’ютерну томографію всього тіла 21 дитини (віком від 1 до 14 років). Під час дослідження вони виявили докази патологічного розширення склепіння черепа — частини черепа, яка містить мозок — у семи дітей. Таке збільшення зазвичай пов’язане з анемією. Ця хвороба, як правило, спричинена неправильним харчуванням.

Попри те, що на комп’ютерній томографії неможливо було визначити, чи сприяла анемія смерті дітей, але дослідницька група припускає, що це може бути одним із факторів.

Нагадаємо, вчені нарешті розгадали таємницю календаря мая.

Оценка материала:

5.00 / 2
Часто трапляється і тепер: вчені з'ясували, на яку хворобу страждало багато дітей у Стародавньому Єгипті 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.05.2023 2900
Еще материалы раздела «Суспільство»