НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Європа
12.05.2023 425

В ЄС закликали Грузію не пускати літаки Росії на свою територію

У Європейському союзі закликали Грузію дотримуватись санкцій проти Росії. А отже не пускати літаки країни-агресора на свою територію.

_stano_gettyimages_1205267788_3_650x410_12.05.23

Про це сказав представник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано, передає РБК-Україна з посиланням на його виступ під час брифінгу.

"Закликаємо Грузію, яка претендує на набуття статусу кандидата на вступ до ЄС, приєднатися до цих санкцій (проти РФ - ред.). Також ЄС закликає Грузію не пускати на свою територію небезпечні російські літаки, оскільки санкції ЄС та США не дозволяють надавати послуги Росії з ліцензійного обслуговування американських та європейських літаків", - заявив Стано.

Передісторія

Нагадаємо, що 10 травня, Росія анонсувала припинення візового режиму з Грузією та скасувала заборону прямих авіарейсів, яку країна-агресор ввела у 2019 році.

Після чого президент Грузії Саломе Зурабішвілі назвала рішення Кремля провокацією.

Згодом біля будівлі МЗС Грузії люди зібрались на протест проти відновлення авіарейсів з Росією.

Додамо, що Вашингтон попередив грузинську владу про санкції, якщо вона відновить авіасполучення з РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
В ЄС закликали Грузію не пускати літаки Росії на свою територію 5.00 5 2
Політика / Європа
12.05.2023 425
Еще материалы раздела «Європа»