<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп у разі перемоги може припинити військову допомогу Україні: названо умову  Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргументвсі новини дня
Політика
Україна
12.05.2023 488

Україна збиває 90-100% російських ракет завдяки західному озброєнню, - WP

Наразі Україна може збивати 90-100% ракет, які російські військові спрямовують по нашій території. При цьому у перші місяці повномасштабного вторгнення вдавалось перехоплювати тільки половину ворожих цілей.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

Зазначається, що у перший день повномасштабного вторгнення Росія завдала удару по наземних системах ППО України, спочатку хвилею ракет, а потім десятками вильотів бомбардувальників за підтримки засобів радіоелектронної боротьби, які фактично засліпили український радар.

Але Україна отримала розвіддані від союзників напередодні російських атак, що дозволило захисникам перемістити мобільні підрозділи в безпечне місце, хоча деякі фіксовані позиції було знищено.

При цьому росіяни не змогли продовжити свої початкові атаки, що дозволило Україні швидко перегрупуватися.

Зазначається, що у перші місяці Україна перехоплювала близько 50% російських ракет. Завдяки надходженню нових систем ППО західного виробництва в жовтні та листопаді, а також зростанню навичок українських батарей вдавалося перехоплювати близько 80% російських крилатих ракет.

Сьогодні ж ця цифра наближається до 90%, у той час як над Києвом знищили 100% ракет, випущених по місту з 28 квітня.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили про те, що українські бійці збили російську гіперзвукову ракету "Кинджал" над Києвом 4 травня. 6 травня ці дані підтвердив командувач Повітряних Сил Микола Олещук. Вчора Bild показала уламки збитого "Кинджала".

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна збиває 90-100% російських ракет завдяки західному озброєнню, - WP 5.00 5 1
Політика / Україна
12.05.2023 488
Еще материалы раздела «Україна»