<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: хто має оновити дані про авто в ТЦК і кому загрожує штраф до 60 тисяч  Спека та дощі в двох регіонах. Синоптики дали прогноз на 28 червня  Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова урядувсі новини дня
Політика
Україна
12.05.2023 580

Куди дістають ракети Storm Shadow, які отримала Україна: у США показали мапу

Пол Массаро назвав Storm Shadows зброєю для перемог у війні.

c65b56261013a2aee2c1b6ec7526d295_12.05.23

Отримані Україною далекобійні ракети Storm Shadow можуть сягати території окупованого Криму та навіть за межі держави. Пише ТСН. 

Про це свідчать дані на мапі, яку опублікував радник Комісії США з безпеки в Європі Пол Массаро.

Так, на мапі позначено, що ракети Storm Shadow, радіус польоту яких становить близько 250 км, можуть потенційно бити по цілях на окупованих територіях України, зокрема у Криму.

Окрім того, ці ракети здатні сягнути тилових районів Росії та поцілити по об’єктах на півдні, південному сході та південному заході Білорусі.

"Storm Shadows справді є зброєю для перемог у війні. Усі російські військові позиції зараз уразливі. Керченський міст вразливий. Російські постачання доведеться перемістити ще далі назад", – написав у Мережі Массаро.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес підтвердив 11 травня, що його держава безоплатно передає Україні ракети Storm Shadow великої дальності, "призначені лише для високоточних ударів".

Оценка материала:

5.00 / 2
Куди дістають ракети Storm Shadow, які отримала Україна: у США показали мапу 5.00 5 2
Політика / Україна
12.05.2023 580
Еще материалы раздела «Україна»