НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Політика
Україна
12.05.2023 643

Виламали двері та вивозять майно: окупанти захопили собор ПЦУ в Криму

Російські окупанти захопили Кафедральний собор Православної церкви України в Сімферополі.

75984bbb9509c7b7e1ddb6bdad7084fd_12.05.23

У тимчасово окупованому Сімферополі росіяни грабують та руйнують кафедральний собор Православної церкви України. Окупанти виламують двері храму, описують і крадуть майно української церкви в Криму. Пише ТСН. 

Про це повідомив журналіст та активіст культурної діяльності у Криму Андрій Щекун у своєму Facebook.

За його словами, у незаконних діях беруть участь представники так званого "фонду держмайна республіки Крим РФ" разом зі "службовими приставами республіки Крим РФ". Зокрема, відомо про одну з осіб, які керують захопленням собору. Це Новіков Євген Миколайович - "московський судовий пристав, який керує захопленням храму ПЦУ в Криму".

Свої дії окупанти нікому не пояснюють. Представників релігійної громади та церковнослужбовців про "наліт" також ніхто не попереджав.

Зазначимо, на території Криму український рух спротиву зміцнює свої спроможності. Його активність разом з ударами по кримських військових об’єктах справляє на росіян "гнітюче враження".

Оценка материала:

5.00 / 1
Виламали двері та вивозять майно: окупанти захопили собор ПЦУ в Криму 5.00 5 1
Політика / Україна
12.05.2023 643
Еще материалы раздела «Україна»