<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: хто має оновити дані про авто в ТЦК і кому загрожує штраф до 60 тисяч  Спека та дощі в двох регіонах. Синоптики дали прогноз на 28 червня  Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова урядувсі новини дня
Політика
Україна
12.05.2023 481

Міноборони замовить українські танки Оплот

Міністерство оборони України замовить для армії танки вітчизняного виробництва Оплот.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.

«В промисловості я залишаюся промисловим українопротекціоністом. Саме тому ухвалено рішення, що МОУ замовить у Укроборонпрому для українського війська Оплоти», — сказав Резніков, не уточнивши кількість і терміни виготовлення.

Він наголосив: на фронті обов’язково має бути «броньований кулак» — для збереження життя українським захисникам потрібна бронетехніка.

Український основний бойовий танк Оплот розробили на основі попередника — Т-84 — і взяли на озброєння армії у 2009 році. Він має комбіновану систему захисту та антирадарне покриття. Танк оснащений тепловізійним прицілом, комплексом оптико-електронної протидії та системою навігаційного забезпечення.

Його озброєння складається із 125-мм гладкоствольної гармати, 7,62-мм спареного кулемета і 12,7-мм зенітного кулемета. Танк укомплектовано українськими керованими ракетами з лазерним наведенням Комбат, що дозволяє вражати цілі (танки, гелікоптери, ДОТи та інші високозахищені наземні, надводні або низьколітні об'єкти) на відстані до 5 км. Вартість одиниці становить приблизно $4 млн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міноборони замовить українські танки Оплот 5.00 5 1
Політика / Україна
12.05.2023 481
Еще материалы раздела «Україна»