<
НОВИНИ ДНЯ: У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: за яких умов  Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасоквсі новини дня
Політика
Україна
12.05.2023 705

ПЦУ перевірятиме священників УПЦ МП, які захочуть перейти до української церкви – Епіфаній

Якщо священнослужителі Української православної церкви Московського патріархату хочуть перейти до Православної церкви України, їх мають перевірити на русофільство.

Про це заявив глава ПЦУ Епіфаній, передають Волинські новини.

"Якщо священник не проповідував відкрито ідеологію "русского мира", не заплямував себе цією ідеологією, то, звичайно, ми приймаємо його", – сказав він.

За словами владики, перевіряється це "дуже легко" – зі слів громади.

Якщо громада вирішує перейти з УПЦ МП до ПЦУ і священник підтримує ініціативу, це, каже Епіфаній, свідчить про те, що він є патріотом України, хоча й у лавах МП.

Водночас ті священнослужителі, які мають на меті перейти до ПЦУ, але свого часу проповідували російську ідеологію та мали російські паспорти, повинні відмовитись від цього.

"Я бачу і чую, що українське суспільство турбується про це. Тому ми будемо перевіряти, робити все задля того, щоб такі люди, прийшовши до української церкви, не руйнували її зсередини", – заявив владика.

Оценка материала:

5.00 / 2
ПЦУ перевірятиме священників УПЦ МП, які захочуть перейти до української церкви – Епіфаній 5.00 5 2
Політика / Україна
12.05.2023 705
Еще материалы раздела «Україна»