НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Європа
13.05.2023 692

"Це найсильніша армія на континенті": Польща підтримала вступ України до НАТО за пришвидшеною процедурою

Польща заявила про підтримку вступу України до НАТО за спрощеною процедурою.

a602b70c10832c4561755bf6a2b256fa_13.05.23

Польські сенатори заявили, що Вільнюський саміт НАТО у липні має стати важливим етапом до повноправного членства України в Альянсі, а щодо Києва мають бути застосовані ті ж процедури, що й до Швеції та Фінляндії. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Polskie Radio.

"Україна сьогодні має найсильнішу армію на континенті з надзвичайним бойовим досвідом. Українська армія швидко переозброюється технікою НАТО та використовує оперативне мистецтво та тактику, що розроблялася десятиліттями серед західних союзників. Захисникам потрібна реальна підтримка через тіснішу політичну та військову співпрацю з країнами НАТО", — йдеться в ухваленій резолюції.

У Польщі переконані, що саміт НАТО у Вільнюсі має стати важливим етапом підготовки України до повноправного членства в Альянсі, адже борючись з Росією, Україна і є ключовою ланкою, що захищає Європу і континент від агресії зі Сходу.

"Україна має отримати значно більше, ніж задекларовано досі; ми закликаємо до того, щоб вона пройшла подібні процедури, як Швеція та Фінляндія", — йдеться в ухваленій резолюції Сенату Польщі.

У резолюції також висловлено підтримку вимогам країн, що межують з Росією, щодо міцних гарантій безпеки для України та "оприлюднення шляху до її членства разом із зміцненням політичних зв’язків між НАТО та Києвом".

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що Україна розраховує отримати політичне запрошення до НАТО на саміті у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня.

Натомість верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель пояснив, що питання вступу України до НАТО найближчим часом поки не розглядається.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Це найсильніша армія на континенті": Польща підтримала вступ України до НАТО за пришвидшеною процедурою 5.00 5 1
Політика / Європа
13.05.2023 692
Еще материалы раздела «Європа»