<
НОВИНИ ДНЯ: Запечений дерун з м'ясом та грибами: дуже смачна страва зі звичайних продуктів  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, взяти участь у саміті миру щодо України  Салат "хвилинка" з тунцем: просто і дуже смачно  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  Не тільки бойові. У Міноборони назвали вакансії в армії, на які найбільше потрібні людивсі новини дня
Політика
Світ
13.05.2023 396

Пригожин запрошує Шойгу до Бахмута: як керівник терористів готує російське суспільство до поразки

Росіяни не зможуть взяти Бахмут, тому Пригожин намагається показати суспільству, що робить все можливе.

8c326404bc3b856d9c3c2b2e2583d9e5_13.05.23

Власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин далі продовжує роздувати конфлікт. Він написав звернення до міністра оборони Росії Сергія Шойгу і запросив його особисто відвідати Бахмут та оцінити ситуацію, яка там склалася. Він опублікував це звернення в соцмережах, де завчасно подякував йому і додав, що розраховує на його згоду приїхати. Пише ТСН. 

Чому він робить це публічно, знаючи, що Шойгу, найімовірніше, не приїде туди, розповів в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua політконсультант Дмитро Васильєв.

“Я думаю, є декілька причин, навіщо він це робить. По-перше, я думаю, що він намагається зберегти хоча б якісь війська свого ПВК “Вагнер” і він хоче створити той конфлікт, через який генерали збройних сил РФ будуть гнати “Вагнер” із тих позицій, на яких він зараз перебуває. Тому що це є очевидним конфліктом, і вони не хочуть, щоб цей конфлікт розгортався, принаймні в публічному просторі. Це психологічний принцип, який використовує Пригожин для того, щоб зберегти хоч якісь свої війська. Тому що їх можуть повністю знищити, і тоді у нього просто не буде цієї ПВК. Далі він хоче показати, що єдиним лідером РФ, який не боїться війни і перебуває там, є він”, - розповів Дмитро Васильєв.

На його думку, Пригожин спеціально виставляє Путіна “фанерним генералом”, який, окрім свого бункера, нічого не бачив і на фронті ніколи не був.

“Тобто він показує, що єдиним лідером, який нічого не боїться, є він. Я вважаю, що він також думає про своє політичне майбутнє в Росії для того, щоб коли почне валитися влада, а він розуміє, що це буде відбуватися, він людина з досвідом і дещо розуміє. Тому він розуміє, що влада буде сипатися, і це непогана можливість взяти владу в свої руки. Тому друга причина - боротьба за майбутню владу в Кремлі. Я думаю, що це ключові позиції, чому це відбувається”, - додав політконсультант.

За його словами, третя опосередкована причина - Бахмут вони не взяли і не візьмуть, їх звідти гнатимуть наші ЗСУ, всім доведеться відступати, тому Пригожин хоче показати суспільству РФ, що він намагався робити все можливе.

“Він просив зброю - йому не дали, він просив боєприпаси - йому не дали, просив важке озброєння - не дали, просив міністра збройних сил приїхати і на власні очі побачити, що відбувається - він не приїхав. То що хочуть російські люди? Пригожин заявляє, що його підставили, підвели, тому нічого не вийшло. Проблема не в ньому, а в РФ та військово-політичному керівництві всієї цієї країни, тому його, на його думку, варто замінити на Пригожина. Але це знову перекидання на причину номер два”, - зазначив Васильєв.

Нагадаємо, що у Пригожина сталася істерика після заяв Міноборони РФ про "перегрупування" військ під Бахмутом.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пригожин запрошує Шойгу до Бахмута: як керівник терористів готує російське суспільство до поразки 5.00 5 1
Політика / Світ
13.05.2023 396
Еще материалы раздела «Світ»