<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППОвсі новини дня
Політика
Світ
13.05.2023 960

У США відреагували на передавання Україні ракет Storm Shadow

Блінкен також спробував пояснити, чому США відмовляються надавати Україні далекобійні ракети.

d97b0f60896938c161a932f4cc4dcde8_13.05.23

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен позитивно відреагував на те, що Україна отримала від Великої Британії крилаті ракети Storm Shadow. Пише ТСН. 

Своїми думками щодо передавання ЗСУ такого озброєння він поділився в інтерв'ю PBS NewsHour.

"Різні країни будуть робити різні речі залежно від власних можливостей і технологій, залежно від того, що є найбільш доцільним", - висловився держсекретар.

Крім того, Ентоні Блінкен пояснив, чому тим часом Білий дім не надав Україні далекобійні ракети. Щодо ймовірної ескалації внаслідок такого озброєння України, він зауважив, що все відбувається у межах "коаліційного і скоординованого процесу".

"Ми надали Україні унікальну допомогу в цьому процесі. Інші країни можуть робити речі, які відрізняються від того, що робимо ми. Питання ось в чому: чи все це відповідає потребам України? І ми переконані, що так, саме так", - наголосив держсекретар США.

Передавання Україні ракет Storm Shadow

Зранку 11 травня видання CNN із посиланням на кількох високопоставлених чиновників повідомило, що Україна отримала від Британії кілька крилатих ракет великої дальності Storm Shadow. Таке постачання відбулося перед очікуваним контрнаступом.

Трохи пізніше очільник Міністерства оборони Великої Британії підтвердив передавання цього озброєння Збройним силам України. За його словами, використання Storm Shadow дозволить "відтіснити російські сили, що перебувають на суверенній території України".

Головний редактор видання Defense Express Олег Катков каже, що крилаті ракети Storm Shadow набагато кращі від ATACMS. Зокрема, вони мають досконалішу систему наведення та здатні вражати рухомі об'єкти.

Оценка материала:

5.00 / 2
У США відреагували на передавання Україні ракет Storm Shadow 5.00 5 2
Політика / Світ
13.05.2023 960
Еще материалы раздела «Світ»