<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
14.05.2023 491

Міноборони України потролило Чорноморський флот РФ після отримання далекобійних ракет Storm Shadow

У відомстві натякнули, що у тимчасово окупованому Криму скоро може стати гаряче.

ceec18f45a9b34b1e896de7a3416a7f2_14.05.23

Міноборони України потролило Чорноморський флот РФ після отримання від Британії далекобійних ракет Storm Shadow. Пише ТСН. 

Пресслужба МОУ запостила у Twitter світлину з президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком з радісними усмішками. Фото було зроблене, коли вони перебували у літаку під час поїздки Зеленського до Лондона у лютому 2023 року.

У Міністерстві оборони натякнули, що у тимчасово окупованому Криму скоро може стати гаряче.

"Момент, коли ти розумієш, що відстань від лінії фронту до військових кораблів з ракетами "Калібр" у Севастопольській бухті становить 298 км 700 метрів", - йдеться у дописі МОУ.

Зазначимо, що ракети Storm Shadow мають достатню дальність, щоб завдати удару вглиб окупованих Росією територій України. Ці ракети летять на понад 250 км.

Далекобійні ракети Storm Shadow в Україні

У четвер, 11 травня, стало відомо, що Україна отримала від Британії кілька крилатих ракет великої дальності Storm Shadow перед очікуваним контрнаступом.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що ці далекобійні ракети – дуже важливий інструмент для переходу до фіналізації війни винятково на умовах України.

Водночас у Кремлі по-своєму відреагували на рішення Британії і заявили, що "дуже негативно ставляться" до цього. Мовляв, необхідно дати "адекватну відповідь" на це.

Оценка материала:

5.00 / 3
Міноборони України потролило Чорноморський флот РФ після отримання далекобійних ракет Storm Shadow 5.00 5 3
Політика / Україна
14.05.2023 491
Еще материалы раздела «Україна»