<
НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 8-14 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 8-14 липня 2024 року  Україну у понеділок накриє спека до 38°  Київ чекає на диво: що станеться після повернення головного хреста на Софійський собор  Якщо РФ дійде до "дороги життя" Покровськ-Костянтинівка: військовий назвав загрози  До України йде аномальна спека: синоптик ошелешив погодою на наступний тиждень, 8-14 липня  Прикриття неба України з Польщі: польський політик зробив суперечливу заяву про ППОвсі новини дня
Політика
Україна
14.05.2023 640

Україна захистила Захід від російської загрози: Піонтковський пояснив, чому вступ до НАТО неминучий

Україна обов’язково має стати членом НАТО, і її в цьому підтримує весь цивілізований світ.

3494191903e555701acfe75d8c2470fc_14.05.23

Україна своєю героїчною боротьбою довела, що її армія — єдина армія, яка виконує ту місію, задля якої був створений союз НАТО 75 років тому — захист Західної Європи та цивілізованого світу від московської орди. Тому її вступ до альянсу неминучий. Пише ТСН. 

Таку думку висловив політолог та публіцист Андрій Піонтковський під час розмови з російським правозахисником Марком Фейгіним.

Політолог вважає, що Захід свого часу піддався на шантаж Кремля: “План Путіна був сформульований товстомордим заступником міністра. Це був ультиматум 30-ти країнам НАТО: “Збирайте манатки і забирайтеся геть” на ту лінію, яку називали лінією Батия-Джугашвілі, з найбільшим просуванням на Захід у 1245 та 1945 роках. Вони були впевнені, і американська розвідка теж, що Київ впаде протягом тижня. Я впевнений, на жаль, що Захід у тому стані, в якому він був півтора року тому, піддався під цей шантаж”.

Однак за час спротиву України Захід став зовсім іншим, зазначив Піонтковський: “Україна витягла його у світову історію. Всі серйозні військові експерти, починаючи від Кіссінджера, це прекрасно розуміють. Вони також розуміють, що вся ця тематика вступу України до НАТО повністю змінила свій зміст”.

Раніше питання вступу України до НАТО розглядалося в контексті того, чи дасть благородний Захід гарантії безпеки Україні і чи дозволить їй вступ до Альянсу. Зараз питання стоїть інакше, впевнений політолог: “Стало зрозуміло, що Україна за останній рік ще не до кінця отримала свою власну перемогу, але війну проти Заходу Путін уже програв. Замість Заходу це зробила Україна. У неї єдина наявна в Європі армія, яка захистила Захід від цієї загрози”.

Все це прекрасно розуміють у світі, особливо всі північні країни, розповів Піонтковський: “Недаремно відбулися зустрічі Зеленського. Бо ці країни — найбільші ентузіасти. Вони розуміють, що крім української армії, їх ніхто не захистить. Звичайно, вони будуть героїчно протистояти, як це робила Фінляндія 1939 року. Саме протистояння фінів багато в чому надихнуло українців. Але без українців у складі НАТО захист європейських країн-членів НАТО неможливий”.

Саме через це, впевнений експерт, варто інакше розуміти сценарій вступу України до НАТО: “Столтенберг правильно сказав, і всі розуміють, що після перемоги України наступного дня вона вступить до НАТО. Українці запитають: а чому не сьогодні? Причина дуже проста: тому що західні люди готові допомогти Україні, але вони не готові помирати на полі бою в Україні. Хоча саме цього вимагає ст. 5. А коли Україна переможе, вони готові прийняти її до складу НАТО, тому що війна завершена, помирати сьогодні не треба. А вступ України до НАТО гарантує їхню безпеку в разі можливої наступної загрози з боку Росії”.

Тоді вже Заходу доведеться самому повоювати, зазначив політолог: “З цим вони згодні. Тут виникають технічні проблеми. Кого буде цікавити Угорщина після перемоги України?”

За його словами, після перемоги України у світі буде зовсім інша система безпеки. “Не буде ООН. Ліга націй не впоралася зі своїми завданнями між двома світовими війнами. Як може існувати ООН після того, як військовий злочинець Лавров головував на засіданні Ради безпеки, обговорюючи питання Близького Сходу і світу в цілому. Тому принципіально це питання вирішене — після перемоги Україна автоматично стає членом НАТО. Їі вмовлятимуть це зробити решта країн-членів”, — підкреслив Андрій Піонтковський.

Нагадаємо, Польща заявила про підтримку вступу України до НАТО за спрощеною процедурою.

Польські сенатори заявили, що Вільнюський саміт НАТО в липні має стати важливим етапом до повноправного членства України в Альянсі, а щодо Києва мають бути застосовані ті ж процедури, що й до Швеції та Фінляндії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна захистила Захід від російської загрози: Піонтковський пояснив, чому вступ до НАТО неминучий 5.00 5 1
Політика / Україна
14.05.2023 640
Еще материалы раздела «Україна»