<
НОВИНИ ДНЯ: Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехіївсі новини дня
Політика
Україна
14.05.2023 1673

Чи нададуть США далекобійні ракети Україні: в Білому домі дали чітку відповідь

Джон Кірбі підкреслив, що Сполучені Штати зосереджуються на іншій військовій допомозі, про яку просить Україна.

c65b56261013a2aee2c1b6ec7526d295_14.05.23

Після офіційного оголошення британською стороною про надання українським силам ракет Storm Shadow офіційний Вашингтон наразі зберігає свої підходи щодо уникнення передавання ЗСУ американських далекобійних ракет. Пише ТСН. 

Таку позицію висловив під час онлайн-брифінгу 12 травня координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає "Укрінформ".

"Що стосується будь-яких інших змін (у підходах Вашингтона – ред.) щодо ракетних систем великої дальності, наша політика та наші рішення в цьому плані не змінилися", - зазначив представник адміністрації Байдена.

Кірбі підкреслив, що Сполучені Штати зосереджуються на іншій військовій допомозі, яку запитує Україна. І зараз, за його словами, великий акцент робиться на забезпеченні українців протиповітряною обороною, зокрема системами Patriot.

"Вони допомагають Україні протистояти цим ракетним ударам", - зазначив представник Білого дому.

Водночас Кірбі висловив "глибоку вдячність" іншим країнам, зокрема й Великій Британії, за допомогу українцям. Кірбі підкреслив, що британці від самого початку повномасштабної війни РФ були разом з українцями та підтримували здатність країни до самозахисту.

Далекобійні ракети Storm Shadow в Україні

У четвер, 11 травня, стало відомо, що Україна отримала від Британії кілька крилатих ракет великої дальності Storm Shadow перед очікуваним контрнаступом.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що ці далекобійні ракети – дуже важливий інструмент для переходу до фіналізації війни винятково на умовах України.

Водночас у Кремлі по-своєму відреагували на рішення Британії і заявили, що "дуже негативно ставляться" до цього. Мовляв, необхідно дати "адекватну відповідь" на це.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чи нададуть США далекобійні ракети Україні: в Білому домі дали чітку відповідь 5.00 5 3
Політика / Україна
14.05.2023 1673
Еще материалы раздела «Україна»