<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
Політика
Європа
13.05.2023 435

Посли ЄС не змогли погодити 11 пакет санкцій проти РФ, переговори перенесли

Посли країн Євросоюзу під час зустрічі у Брюсселі у п'ятницю, 12 травня, не змогли досягти домовленостей щодо 11 пакету санкцій проти Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Рolskie Radio.

Повідомляється, що наступного тижня заплановано ще одне засідання. За словами посла Польщі в ЄС Анджея Садося, на наступному засіданні санкційний пакет може бути погоджено.

Посол зазначив, що багато питань дуже технічні та складні, тому потребують ретельного експертного аналізу.

Садось також зазначив, що вітає включення до проекту нових обмежень проти російських транспортних компаній, а також висловив сподівання, що деякі санкції аналогічним чином будуть введені і проти Білорусі.

У проекті останнього санкційного пакету також є пропозиція внести до чорного списку осіб, які брали участь у викраденні українських дітей, вивезення їх на територію Росії, де їх примусово всиновлюють. Особам, включеним до чорного списку, заборонено в'їзд до ЄС, а їхні активи в Європі заблоковані.

Також було враховано пропозицію Польщі щодо поширення санкцій на пропагандистів та суддів, які виносять вироки на політичні процеси.

Оценка материала:

5.00 / 1
Посли ЄС не змогли погодити 11 пакет санкцій проти РФ, переговори перенесли 5.00 5 1
Політика / Європа
13.05.2023 435
Еще материалы раздела «Європа»