НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Європа
13.05.2023 425

Євросоюз налаштований пришвидшити постачання боєприпасів Україні, - Боррель

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель повідомив, що Україна потребує щонайменше 1 тисячу артилерійських боєприпасів на день лише в районі Бахмута.

Про це Боррель сказав в рамках проведення зустрічі міністрів закордонних справ ЄС та Індо-Тихоокеанського міністерського форуму в Стокгольмі.

Він розповів, що сьогодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про прохання до Євросоюзу щодо надання більшої підтримки.

"Звичайно, ми повинні пришвидшити підтримку. У районі Бахмута, де продовжуються бойові дії, Україна потребує здійснювати приблизно одну тисячу артилерійських пострілів на день", - наголосив Боррель.

Він додав, що Євросоюз забезпечує Україну боєприпасами, але налаштований пришвидшити постачання.

"Оскільки Росія продовжує атакувати, Україна повинна оборонятися. І це була вимога, яку Кулеба презентував міністрам", - додав Боррель.

Оценка материала:

5.00 / 1
Євросоюз налаштований пришвидшити постачання боєприпасів Україні, - Боррель 5.00 5 1
Політика / Європа
13.05.2023 425
Еще материалы раздела «Європа»