<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
14.05.2023 396

Збиття "Кинджалу": росіяни намагалися знищити установку Patriot – CNN

Саме цю ракету минулого тижня перехопили в небі над Києвом.

1757e0f3353031b8f278cad6ae816316_14.05.23

Минулого тижня Росія намагалася знищити передану Україні американську систему протиповітряної оборони Patriot за допомогою гіперзвукової ракети "Кинджал". Пише ТСН. 

Про це розповіли два американських чиновника, пише CNN.

"Атака не вдалася, і замість цього українські військові перехопили ракету за допомогою системи Patriot", – заявили чиновники.

Зазначається, що ППО випустили кілька ракет з Patriot під різними кутами, щоб перехопити російську ракету.

Офіційні особи США вважають, що росіяни запеленгували специфічні сигнали, що виходять від радара установки Patriot, і по них здійснили наведення ракети.

"На відміну від деяких ППО меншої дальності, наданих Україні, які мобільні і на які важче націлитися, велика батарея Patriot являє собою стаціонарну систему, що дозволяє росіянам з часом прицілюватися на їхнє місце, де вони розташовані", – пише видання.

За словами офіційних осіб, є способи певною мірою замаскувати ці сигнали, але російські військові, очевидно, змогли з’ясувати приблизне розташування установки Patriot за межами Києва. Перехоплення відбулося у ніч на 4 травня.

Збиття Patriot гіперзвукової ракети "Кинджал": що відомо

Повітряні сили підтвердили збиття російської балістичної ракети "Кинджал". Сталося це 4 травня близько 2:30 у небі Київщини. ЗРК "Patriot" знищив аеробалістичну ракету Х-47 "Кинджал", запущену із МіГ-31К з території Росії.

Речник повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що рішення не підтверджувати одразу збиття системою Patriot російської гіперзвукової ракети "Кинджал" було ухвалене вищим військовим керівництвом України.

Згодом у Пентагоні підтвердили, що Україна збила ракету "Кинджал" за допомогою системи Patriot.

Військовий кореспондент німецького видання BILD Пауль Ронцхаймер опублікував ексклюзивні кадри збитої в Україні російської гіперзвукової ракети "Кинджал", яку називали "диво-зброєю" Путіна.

На думку військового експерта Романа Світана, цією ракетою росіяни планували вдарити по Верховній Раді.

Оценка материала:

5.00 / 2
Збиття "Кинджалу": росіяни намагалися знищити установку Patriot – CNN 5.00 5 2
Політика / Світ
14.05.2023 396
Еще материалы раздела «Світ»