<
НОВИНИ ДНЯ: Що найкраще підходить для шашлика з курки: три варіанти маринаду  "Питання генофонду": у ВР розповіли, чи будуть знижувати мобілізаційний вік  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  План Путіна щодо "перемир'я": Шольц назвав справжню мету диктатора  Як приготувати смачну шакшуку на сніданок: рецепт від фудблогерки  Синоптики прогнозують теплий липень  IKEA повертається в Україну: що відомовсі новини дня
Політика
Україна
14.05.2023 495

"СБУ не була готова до війни" – генерал-лейтенант Андрій Кожем’якін

Ексзаступник голови СБУ, а нині військовий розповів, чи готувалась Служба безпеки України до війни.

fcbd590995cc1df790a95dcb4aaee9f1_14.05.23

Ексзаступник голови Служби безпеки України, генерал-лейтенант та заступник командира добровольчого формування територіальної громади Києва "Мрія" 241-ї бригади тероборони ЗСУ Андрій Кожем’якін вважає, що попри попередження партнерів та скупчення ворожих військ біля кордонів України 2022 року, СБУ не була готова до війни з Росією. Пише ТСН. 

Про це він розповів інтерв’ю "Телеграфу".

"Ні, вони не були готові. Про це свідчать події, які сталися в ряді обласних підрозділів СБУ: в Харківській, Сумській, Чернігівській областях і особливо — в Херсонській. Оцінку діям керівників цих обласних підрозділів, а також – Кримського управління СБУ ще належить дати, черга до них дійде", - зазначив він.

Андрій Кожем’якін також зауважив, що на сьогодні в Україні затримані й заарештовані до десятка колишніх працівників СБУ, в тому числі "цілий заступник" голови Служби безпеки пан Кулінич.

"Далі – пан Наумов – цей взагалі з великими грошима за кордон втік, це не просто зрадник, а зрадник-здирник і зрадник-хабарник. А хто такий Наумов? Це – колишній керівник управління внутрішньої безпеки. Це серцеве управління Служби безпеки, яке повинно наводити в ній порядок, виявляти кротів, зрадників, корупціонерів. От вам — як була готова СБУ до початку війни", - підкреслив генерал-лейтенант.

Андрій Кожем’якін наголосив, що начальники цих місцевих управлінь на початку вторгнення не виконали свої завдання, які стоять в наказах СБУ та в Конституції.

"Баканова в Києві не могли знайти, його тут не було — це 100%. Коли розпочинається війна, кожен працівник СБУ має дістати з сейфа спеціальний пакет, в якому написано, що він повинен робити під час війни. А керівник управління СБУ повинен робити наступне: створити військову частину з управління і це управління стає штабом оборони. Він повинен забезпечити взаємодію між своїм підрозділом та ЗСУ, з територіальною обороною тощо. А вийшло як? Працівники СБУ, які були більш патріотичними та більш серйозно підготовленими, просто пішли в тероборону, і з тероборони захищали нашу землю, а не в складі спеціально підготовлених загонів СБУ. Це повний провал. Тут, звичайно, питання не лише до СБУ, є питання й до всіх інших", - резюмував командир тероборони.

Нагадаємо, у липні минулого року силовики затримали ексначальника управління Служби безпеки України в Криму Олега Кулініча. Йому інкримінують кілька статей, серед яких є й державна зрада.

Оценка материала:

5.00 / 2
"СБУ не була готова до війни" – генерал-лейтенант Андрій Кожем’якін 5.00 5 2
Політика / Україна
14.05.2023 495
Еще материалы раздела «Україна»