<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
14.05.2023 2846

Авіакатастрофи у Брянській області РФ: експерт пояснив, хто за цим може стояти

Офіційних пояснень масових катастроф бойової авіаційної техніки держави-агресорки досі немає.

4c35af0e60881a4cd0f67dbb9b346838_14.05.23

Експерт Павло Нарожний пояснив, чи могла російська ППО збити свої цілі у Брянській області. Пише ТСН. 

З його слів, це малоймовірно.

"Навіть з огляду на можливий бардак, який там може бути, вони по своїх цілях би не стріляли. Системи розпізнавання свій-чужий стоять на літаках. По-друге, вони відслідковують всі літаки, які з аеродромів піднімаються. Версія, яку будуть розкручувати росіяни - про українську ДРГ. Але ця версія малоймовірна. Я б повірив, якби йшлося про удар мінометом, постріл з РПГ. Але коли йдеться про те, щоб тягти за собою ПЗРК довжиною 1,5-2 метри - його неможливо десь приховати. Треба везти якусь вантажівку, і таку групу помітили б моментально. Тому залишається одна версія - робота якоїсь надсучасної системи ППО, яка знаходилася дуже близько до державного кордону. Відтань 50 км реальна для Iris-T або для Patriot. Брянська область - це кордон з Чернігівщиною, яка потерпає від ударів російської авіації так само як і Сумщина, звідки вони могли дістати теоретично. Така система повинна стояти кілометрах у 20 від держкордону", - сказав він.

Тому суто теоретично, це виключно мої здогадки - це якась надсучасна система ППО, яка знаходилась на Чернігівщині або на Сумщині, додав він.

Нагадаємо, у суботу, 13 травня, внаслідок аварії двох вертольотів Мі-8 та літаків Су-34 та Су-35 у Брянській області загинули 9 російських льотчиків. Офіційних пояснень масового падіння бойової авіаційної техніки держави-агресорки досі немає.

Оценка материала:

5.00 / 5
Авіакатастрофи у Брянській області РФ: експерт пояснив, хто за цим може стояти 5.00 5 5
Політика / Світ
14.05.2023 2846
Еще материалы раздела «Світ»