<
НОВИНИ ДНЯ: Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Байден продовжив заборону на заходи в морські порти США для суден, пов'язаних з Росією  Астрономи відкрили найбільшу чорну діру Чумацького Шляху: вона у 33 рази перевищує Сонце  Чому літаки США захищали Ізраїль, а не Україну: аналіз The Atlantic  Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станціювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.05.2023 341

Українцям нагадали, як оформити е-лікарняний

Українці з жовтня 2021 року встигли скористатися понад 14,34 мільйона разів послугою електронного лікарняного.

Про це пише пресслужба Кабміна.

У разі хвороби українцю необхідно звернутися до лікаря, він на підставі огляду сформує медичний висновок про тимчасову непрацездатність. Після цього пацієнту прийде смс-повідомлення з номером медичного висновку.

"Далі медичний висновок автоматично потрапляє в електронний реєстр листків непрацездатності, де на підставі наявних даних буде сформовано е-лікарняний", - розповіли у відомстві.

Згодом пацієнт отримає смс-повідомлення від Пенсійного фонду з номером лікарняного. У випадку, якщо смс не прийшло необхідно зареєструватись на Порталі пенсійного фонду або у додатку. Там обрати спосіб інформування через смс-повідомлення в особистому кабінеті.

"Поінформуйте свого роботодавця про період непрацездатності, зателефонувавши або надіславши йому номер лікарняного. Своєю чергою, роботодавець у кабінеті страхувальника на порталі ПФУ перегляне листок непрацездатності та через 7 днів після дати його закриття може сплатити його", - сказано в повідомленні.

Записи про тимчасову непрацездатність можна буде переглянути в особистому кабінеті застрахованої особи на Порталі пенсійного фонду. Якщо ви захворіли, перебуваючи за кордоном, ви можете дистанційно звернутись до свого сімейного чи лікуючого лікаря, або по поверненню в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українцям нагадали, як оформити е-лікарняний 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.05.2023 341
Еще материалы раздела «Суспільство»