<
НОВИНИ ДНЯ: Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  План Путіна щодо "перемир'я": Шольц назвав справжню мету диктатора  Як приготувати смачну шакшуку на сніданок: рецепт від фудблогерки  Синоптики прогнозують теплий липень  IKEA повертається в Україну: що відомо  Коли закінчиться війна в Україні: Зеленський зробив нову заяву  Неймовірна спека. Синоптики дали прогноз на вихідні в Українівсі новини дня
Політика
Україна
14.05.2023 593

Німеччина офіційно оголосила про рекордний пакет військової допомоги Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у неділю, 14 травня, офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на загальну суму 2,7 млрд євро.

Про це він сказав на спільному брифінгу під час візиту президента України Володимира Зеленського до Німеччини, повідомляє ЛІГА.net.

"Я повторював часто і повторю сьогодні: ми будемо підтримувати вас стільки, скільки це буде вам потрібно", – сказав Шольц.

Він заявив, що Німеччина з початку повномасштабної війни надала Україні допомогу на загальну суму 17 млрд євро.

У цю суму входить, зокрема, сучасне озброєння, таке як танки Leopard 2A6, бойові машини Marder, системи протиповітряної оборони IRIS-T і Patriot, гаубиці тощо.

"Ми не зменшуємо оборот. Щойно ми ухвалили рішення про новий пакет на 2,7 млрд євро. Збройні Сили України отримають від нас "Леопарди", бронетранспортери, системи IRIS-T", – сказав Шольц.

Він додав, що жодна країна світу не має права нападати на іншу, тому винуватці злочину агресії проти України повинні відповісти за це.

Оценка материала:

5.00 / 2
Німеччина офіційно оголосила про рекордний пакет військової допомоги Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
14.05.2023 593
Еще материалы раздела «Україна»