НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
14.05.2023 399

Україна працює над створенням коаліції винищувачів — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що одна з цілей його робочих візитів у столиці Європи є створення коаліції винищувачів.

Про це він розповів на пресконференції у Берліні 14 травня.

«Ми зараз працюємо над створенням коаліції винищувачів, і частково мої візити столицями Європи спрямовані саме для цього. Я думаю, що у нас буде успіх. Я сьогодні буду звертатися і до німецької сторони, щоб підтримали Україну в цій коаліції. Для нас це важливо», — наголосив Зеленський.

Він додав, що обговорить питання постачання військових літак з канцлером Німеччини Олафом Шольцом під час другої частини їх зустрічі.

Зі свого боку Шольц зазначив, що Німеччина передала багато допомоги Україні та спільними зусиллями змусить Росію покинути українські території.

«Ми вже багато чого доставили, що стосується ППО — це Patriot, IRIS-T, також Gepard, а також інша зброя, різні артсистеми, системи залпового вогню. Це те, на чому ми концентруємось», — підсумував канцлер.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна працює над створенням коаліції винищувачів — Зеленський 5.00 5 1
Політика / Україна
14.05.2023 399
Еще материалы раздела «Україна»