<
НОВИНИ ДНЯ: Справжня мати могла відмовитись від Путіна: нові факти про дитинство диктатора  Коли Росію можна змусити до миру: військовий експерт назвав дві важливі умови  Коли винищувачі F-16 з'являться в Україні: експерт назвав важливі умови  Про що домовилися Путін та Кім Чен Ин: у господаря Кремля було дві мети – Портников  Як засолити огірки за 30 хвилин  Телескоп зафіксував галактику з чорною дірою масою як 200 мільйонів сонць  Експерти надали Раді безпеки ООН "неспростовні" докази використання Росією ракет з КНДР, - APвсі новини дня
Політика
Україна
15.05.2023 495

Зеленський відповів, чи атакує Україна територію РФ

Володимир Зеленський прокоментував звинувачення Росії про нібито атаки ЗСУ по її території.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна зосереджена на визволенні своєї міжнародно визнаної території від окупантів і не зацікавлена в атаках по території Росії. Пише ТСН. 

Про це глава держави сказав на пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні, пише "Укрінформ".

"Що стосується атак російської території, то ми не атакуємо російську територію. Ми звільняємо нашу законну землю. Ми в цьому не зацікавлені, у нас немає на це часу, у нас немає на це сил і немає на це зброї", - наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що зараз Україна зосереджена на підготовці контрнаступальних дій задля деокупації своєї території згідно з міжнародним правом і законом.

Нагадаємо, у неділю, 14 травня, президент України Володимир Зеленський у Берліні зустрівся із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Під час зустрічі йшлося, зокрема, про інтенсивну співпрацю між ФРН та Україною.

Зеленський також наголосив, що цього року настав час визначати завершення російсько-української війни.

Президент також ​​вірить в успіх домовленості про постачання Україні винищувачів на тлі своїх візитів до європейських столиць.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський відповів, чи атакує Україна територію РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
15.05.2023 495
Еще материалы раздела «Україна»