НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Дехто в США хоче змусити Україну віддати свої території Росії, - Гарріс  Трамп остаточно показав, що не допомагатиме України відбитися від Росії – Politico  Як приготувати рослинне молоко з горіхів: рецепт від фудблогерки  Археологи під час будівництва виявили давні скарби вікінгів  Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчуквсі новини дня
Політика
Європа
15.05.2023 407

Шольц після візиту Зеленського перейшов на українську

Після зустрічі з президентом України німецький канцлер написав твіт українською мовою.

e986532b981a9aa2e3dc7261849dd5c8_15.05.23

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, який у неділю, 14 травня, зустрічався із президентом України Володимиром Зеленським під час його візиту до Берліна, опублікував допис у Twitter  українською мовою. Пише ТСН. 

“Твій візит до Берліна є потужним сигналом, дорогий президент Зеленський”, - написав він.

Німецький канцлер наголосив, що його країна надає Україні гуманітарну, політичну, фінансову підтримку і підтримку озброєнням і робитиме це, “доки це є необхідним”.

“Ми не послаблюємо нашу підтримку: Німеччина надає новий пакет військової допомоги загальною вартістю 2,7 млрд. євро, в тому числі - подальші бойові танки Leopard-1, БМП Marder та системи ППО Iris-T”.

Раніше тільки президент Франції Еммануель Макрон у Twitter звертався до українців українською мовою - у річницю повномасштабного вторгнення Росії.

Також rолишній прем'єр Британії Борис Джонсон записав відео у грудні 2022 року, в якому привітав українців з Різдвом, сказавши кілька слів українською.

Нагадаємо, сьогодні на спільному брифінгу з президентом Зеленським німецький канцлер заявив, що його уряд не відмовиться від підтримки України та повідомив, що від початку війни всебічна допомога Німеччини уже  склала 17 мільярдів євро.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц після візиту Зеленського перейшов на українську 5.00 5 2
Політика / Європа
15.05.2023 407
Еще материалы раздела «Європа»