<
НОВИНИ ДНЯ: Друг чи ворог: чи "здасть" Трамп Україну і якою може бути його політика  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
Політика
Україна
16.05.2023 543

Гуменюк повідомила про масове знищення катерів ворога на Херсонщині: як допомагають цивільні

Загарбники намагаються обійти свої ж заміновані площі, тож ці катери потрібні їм для маневрувань між островами.

33fa235a6fe1392546b7d8ad53fcb1e2_16.05.23

ЗСУ щодня знищують до семи російських легкомоторних катерів та човнів на тимчасово окупованій території Херсонщини, повідомила керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Пише ТСН. 

Про це Гуменюк розповіла у ефірі телемарафону "Єдині новини" 15 травня.

Протягом кількох тижнів російські окупанти на Херсонщині проводили подворові обходи та збирали ці катери. За словами представниці ОК "Південь", дії ворога пов’язані з результативною контрбатарейною роботою українських військ.

"Фактично кожного дня ми знищуємо від п’яти до семи легкомоторних катерів, човнів, з яких вони намагаються зімітувати свій річковий флот. Але ці катери потрібні (ворогу – ред.) для того, щоб маневрувати між островами. Вони намагаються обійти свої ж заміновані площі", – пояснила Гуменюк.

Вона додала, що загарбники під час мінування узбережжя Дніпра не очікували такого підіймання рівня води, і того, що їм знову доведеться туди повертатися.

"А тепер це можливо лише тільки по воді. Вони намагаються вишукувати надводний спосіб", – зазначила представниця українських сил оборони.

Як жителі Херсонщини протидіють ворогу

Гуменюк зазначила, що місцеві мешканці дуже винахідливі і реагують на дії російських окупантів дужешвидко.

"Вони навмисно шкодять свої човни, щоб вони не були у пригоді окупантам. Якщо їм (окупантам – ред.) і знадобляться човни, то лише для того, щоб перепливти на правий берег і здатися в полон", – повідомила представниця ОК "Південь".

Вона також розповіла, що останнім часом окупанти за допомогою безпілотників намагаються тероризувати не тільки прибережну зону, а й населені пункти, розташовані вглиб території. Тож Гуменюк закликала тамтешніх жителів не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Ситуація на півдні України

Протягом 14 травня загарбники 86 разів обстріляли Херсонську область. Внаслідок атак загинули шестеро людей, ще троє отирмали поранення.

За даними української розвідки на 15 травня, на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей зосереджені приблизно 152 тис. бійців ворога. Наразі не фіксується ознак відведення з цих території російських військ, попри заяви окупаційної "влади" про "евакуацію".

Оценка материала:

5.00 / 2
Гуменюк повідомила про масове знищення катерів ворога на Херсонщині: як допомагають цивільні 5.00 5 2
Політика / Україна
16.05.2023 543
Еще материалы раздела «Україна»