НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
15.05.2023 326

Міністр фінансів обґрунтував скасування доплат 30 тисяч гривень військовим у тилу

Про повернення доплат усім військовим 30 тисяч гривень на місяць мова зараз не йде. Такі виплати скасували через втрату мотивації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю міністра фінансів Сергія Марченка виданню "Форбс Україна".

"Я не готовий зараз говорити про це (про повернення, - ред.). Але ми готові слухати військове командування про конкретні категорії, які треба мотивувати", - сказав він.

За його словами, на рівні парламенту створена робоча група, де напрацьовується варіант, яким чином це питання можна справедливо і ефективно вирішити, прибравши популізм та надмірну політизацію.

"Простір для компромісу є. Те, що запропоновано правкою до закону, не влаштовує абсолютно нікого, тому що це прибирає мотивацію. Деякі керівники силових відомств казали, що після того, як вони внормували систему оплати, у їхніх підрозділах з'явилось більше мотивації реально воювати, а не сидіти в тилу. Мотивацію потрібно шукати саме в цьому, адже не кожен з мільйонної армії знаходиться на передовій, як багато хто думає", - сказав міністр.

Марченко зазначив, що бюджет на сектор оборони не зменшується, а, навпаки, зростає. "Бойове розпорядження і визначення випадків схеми виплат - це рішення головнокомандувача. В межах бюджету ми кажемо: визначайтеся, робіть правильні системи мотивації. Але ми вимушені задавати питання, коли бачимо, що наприклад, держава продовжує доплачувати по 30 000 гривень, навіть коли у військовослужбовця встановлений факт дезертирства", - додав міністр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр фінансів обґрунтував скасування доплат 30 тисяч гривень військовим у тилу 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
15.05.2023 326
Еще материалы раздела «Економіка»