<
НОВИНИ ДНЯ: "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Політика
Україна
16.05.2023 488

Фірташ отримав підозру у вчиненні злочину: що відомо

У керівників фірм олігарха відбуваються обшуки.

b344823bdc8feb997bd8908351be8e16_16.05.23

Одіозний олігарх Дмитро Фірташ отримав від Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки підозру у вчиненні злочину.

Про це повідомило джерело ТСН.ua в правоохоронних органах.

Як повідомляють наші джерела, СБУ та БЕБ 15 травня, вручають підозри самому Фірташу та 8 топ-менеджерам його компаній. Від ранку відбуваються обшуки у керівників фірм олігарха ("РГК", "Йє енергія") та облгазів.

Правоохоронці викрили схему, за якою підконтрольні Фірташу структури купували паливо у його ж компанії, але насправді отримували 30% від обсягів. Штучний дефіцит покривали за рахунок державного газу, а гроші осідали у кишенях Фірташа.

За даними наших джерел, за сім років така схема завдала збитків бюджету країни на 18 мільярдів гривень.

В СБУ офіційно прокоментували подію. Там зазначили, що завдяки схемі посадовці могли вкрасти понад 70% коштів, які передбачалися на закупівлю блакитного палива - ці гроші, фактично, були вкрадені у українців, які оплачували комунальні платежі.

Нагадаємо, днями у будівлі Київської міської ради проводило обшук Територіальне управління Державного бюро розслідувань. Секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко зауважив, що відеозапис слідчих дій, а також роботу журналістів під час їх проведення правоохоронці заборонили.

Оценка материала:

5.00 / 1
Фірташ отримав підозру у вчиненні злочину: що відомо 5.00 5 1
Політика / Україна
16.05.2023 488
Еще материалы раздела «Україна»