НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Політика
Світ
16.05.2023 442

Що буде з режимом у Білорусі, якщо помре Лукашенко – коментар експрацівника СБУ

У випадку смерті самопроголошеного президента РБ його авторитарний проросійський режим розвалиться.

6ef28b1b0aa788d910039b440d780c75_16.05.23

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зник з інормаційного поля, після чого з'явилися чутки про його хворобу. Якщо Лукашенко помре – КДБ Білорусі не зможе втримати його режим і почнуться масові протести. Пише ТСН. 

Про це в ефірі Еспресо заявив експрацівник СБУ Іван Ступак.

На публіці Лукашенко не з'являється вже п'ять днів. Крім того, Лукашенко навіть не з'явився на святкуванні Дня прапору. Ступак зазначив – багато хто вважає, що президент РБ хворий.

"КДБ (Комітет державної безпеки) у Білорусі – це локальна сила. Проте, цікаво, до прикладу у Румунії: коли режим Чаушеску почав трішати по швах – за шість днів режим впав, а президента розстріляли. А їхня спецслужба, що була більшою за розмахом, ніж КДБ, не змогла втриматися проти масових заворушень. Якщо будуть протести серед білорусів, і якщо до них ще й приєднаються люди з полку Кастуся Калиновського, які воюють зараз за Україну, то я впевнений, що ситуація в Білорусі швидко зміниться", – каже Ступак.

Що відомо про стан Лукашенко

На параді в Москві самопроголошений президент Білорусі з'явився із забинтованою рукою. Після параду він терміново повернувся до Мінська, пропустивши обід у Путіна.

У Мінську Лукашенко уперше за 29 років не виступив з промовою. Після цього на декілька днів диктатор зник з інформаційного поля.

Радник Тихановської Франак Вячорка прокоментував стан здоров'я Лукашенка, заявивши, що здоров'я самопроголошеного президента РБ Олександра Лукашенка вже не перший рік поганий.

Нагадаємо, після смерті Лукашенка Росія спробує нав’язувати свої сценарії, вважає білоруський політичний аналітик Артем Шрайбман. У разі смерті Лукашенка його соратники можуть деякий час приховувати цей факт.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що буде з режимом у Білорусі, якщо помре Лукашенко – коментар експрацівника СБУ 5.00 5 2
Політика / Світ
16.05.2023 442
Еще материалы раздела «Світ»