<
НОВИНИ ДНЯ: Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі  В Україні планують підвищити вимоги до проектної документації на будівництво: що змінюється  Фінансовий гороскоп на травень 2024 року  Супутникові знімки показали кількість бомбардувальників на російському аеродромі "Моздок"  Без опадів і тепло до +25: прогноз погоди в Україні на 1 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.05.2023 3308

Синоптик попередила українців про похолодання та опади: де зміниться погода

За прогнозом Наталки Діденко, 16 травня в деких областях України очікується зниження температури, також подекуди пройдуть короткочасні дощі.

У вівторок, 16 травня, в деяких областях України очікується невелике зниження температури. Також у багатьох областях пройдуть дощі, проте вони будуть локальні та короткочасні. Про це розказала синоптик Наталка Діденко. Пише УНІАН. 

"Вівторок в Україні буде з невеликою свіжою родзинкою - очікується тимчасове зниження температури повітря у північній частині!" - попередила вона.

За її даними, в більшості областей 16 травня максимальна денна температура становитиме +20...+26 градусів, а на півночі посвіжішає до +18...+22 градусів.

"16 травня короткочасні локальні дощі пройдуть в західних областях, подекуди на півночі, на Полтавщині, Черкащині та в Приазов'ї", - спрогнозувала вона.

На решті території, за даними Наталки Діденко, домінуватиме суха погода. Вітер буде помірний, часом поривчастий.

У Києві у вівторок температура повітря знизиться - впродовж дня проти сьогоднішніх +25...+26 градусів завтра очікується +20 градусів.

Істотних опадів у столиці вона не прогнозує, але хмарності побільшає та місцями можливий невеликий дощ.

"Нюанс - завтра в столиці буде поривчастий вітер південно-східного походження. Надалі тепла, майже літня, погода відновиться", - резюмувала синоптик.

Яким буде літо 2023 в Україні - прогноз

За прогнозами синоптика Укргідрометцентру Наталії Птухи погода в Україні у червні буде в межах норми. Але вже в липні та серпні очікується тепліша погода, температурні показники перевищать кліматичну норму.

Згідно зі словами Птухи, середня температура повітря в липні та серпні зазвичай становить 25,5 градусів, але цього року вона очікується на рівні близько 27 градусів. Це може свідчити про те, що нас очікує досить спекотне літо.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптик попередила українців про похолодання та опади: де зміниться погода 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.05.2023 3308
Еще материалы раздела «Суспільство»