НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.05.2023 463

Синоптик спрогнозував інтенсивне потепління в Україні, але є нюанс

У більшості областей нашої країни найближчими днями очікується дуже тепла погода, до +22°...+27°, але на заході Україні температура буде нижчою. У західній частині також очікуються дощі, грози та град.

Найближчого тижня в Україні очікується тепла та переважно сонячна погода майже без опадів, але на заході України очікуються дощі, грози та подекуди град. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog. Пише УНІАН. 

"За рахунок поступового встановлення повітряних потоків зі сходу та південного сходу, а також внаслідок трансформації повітряної маси, в Україні намітилася тенденція на інтенсивне потепління", - каже синоптик.

Щодня, за його словами, середньодобова температура наближається до літніх показників: помітно потеплішали ночі, а вдень стовпчики термометрів впевнено перевищують +20 °С.

"До кінця другої декади травня потепління у нашій країні продовжиться", - прогнозує Ігор Кібальчич. Лише на заході України очікуються короткочасні дощі у супроводі гроз, а температурний фон виявиться трохи нижчим, порівняно з рештою території країни.

"Оскільки у багатьох областях України вже тривалий час відсутні суттєві опади, а середня температура підвищується, то збільшився ризик пожежної небезпеки у лісових та лісостепових районах до 5 класу (максимальний рівень)", - попередив фахівець.

Погода 16 травня

У вівторок невеликі дощі, місцями у супроводі гроз очікуються у західних, північних та Харківській областях, прогнозує синоптик. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с, при грозах місцями поривчастий. Температура повітря вночі +8…+13 °С, вдень +21…+26 °С.

Погода 17 травня

У середу, 17 травня, завдяки впливу антициклону із північного сходу, в Україні опадів не передбачається.

"Лише у західних областях атмосферний фронт з півдня спричинить помірні, місцями значні дощі; місцями можливий град та шквали до 15-20 м/с", - попередив фахівець.

Температура повітря, за його даними, вночі коливатиметься в межах +10…+15 °С, вдень +22…+27 °С, у західній частині +19…+24 °С.

Потепління в Україні - прогноз до кінця травня

Прогнозується, що третя декада травня в Україні буде набагато теплішою, ніж попередня. За словами синоптика Наталії Птухи з Укргідрометцентру, температура місцями може підійматися вище +25 градусів.

Загалом, м’який травень є сприятливим для зростання ярових культур завдяки комфортним температурам та рівню зволоження.

Оценка материала:

5.00 / 1
Синоптик спрогнозував інтенсивне потепління в Україні, але є нюанс 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.05.2023 463
Еще материалы раздела «Суспільство»