НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Політика
Україна
16.05.2023 573

Які "житлові" пільги мають учасники бойових дій: квартира за два роки, знижки на комуналку

Які пільги від держави, пов'язані з житловим питанням можуть отримати учасники бойових дій.

47b43ee80ec9cbc030aaa0ab9dbb89c9_16.05.23

В умовах повномасштабної війни українська влада допомагає,зокрема і різноманітними пільгами учасникам бойових дій, тим, хто захищає нашу державу. Пише ТСН. 

Статус та пільги УБД регулюється Законом "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Відповідно до статті 12  закону учасники бойових дій мають право на велику кількість пільг пов'язаних з медичним обслуговуванням, фінансовою допомогою, житлом.

Учасники бойових дій мають такі пільги на оплату комунальних послуг, закупівлю засобів для опалення, інших питань, пов'язаних із житлом:

  • 75% знижку на плату за користування житлом,
  • 75% знижку на комунальні послуги,
  • Першочергове забезпечення житловою площею для осіб, яким потрібно покращення умов;
  • першочерговий ремонт будинків і квартир,
  • першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва та городництва,
  • позика на будівництво чи ремонт нерухомості з умовою погашення за 10 років (відлік починається через п’ять років після закінчення робіт),
  • першочергове право на вступ до житлово-будівельних кооперативів і товариств.

А учасникам бойових дій, які зазнали поранення чи каліцтва внаслідок виконання бойового завдання повинні надати житло протягом двох років після взяття на облік.

Пільги надаються лише громадянам, які мають посвідчення учасника бойових дій.

Від 1 грудня 2022 року був впроваджена нова система оформлення статусу учасника бойових дій.

Залежно від обставин військовослужбовець може обрати варіант, яким чином отримати статус УБД. Якщо він продовжує служити, то може звернутися до командира військової частини, який  подасть документи у відповідний орган. Може самостійно зібрати пакет документів, написати заяву до комісії та надіслати їх. Якщо військовослужбовець звільнений зі служби, найкращим варіантом буде звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Які "житлові" пільги мають учасники бойових дій: квартира за два роки, знижки на комуналку 5.00 5 2
Політика / Україна
16.05.2023 573
Еще материалы раздела «Україна»