НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.05.2023 563

Одноразова грошова допомога членам сім’ї загиблих військових: як розподіляється і чи можуть відмовити

Існує декілька винятків, за яких грошова допомога родичам загиблого військовослужбовця не виплачується.

6cb3d23a6ed1f2a4035596d42132003c_16.05.23

Одноразова грошова допомога (ОГД) членам сімей загиблих на війні військовослужбовців призначається і виплачується рівними частинами всім, хто має на неї право, за особистою заявою або заявою законних представників. Пише ТСН. 

Про це повідомили на Facebook-сторінці громадської організації “Юридична сотня”.

Юристи зауважили, що при відмові однієї з осіб від грошової допомоги або якщо протягом 3 років право не реалізоване, її частина розподіляється між іншими особами, які мають таке право.

Винятки щодо отримання ОГД

Одноразова грошова допомога не виплачується, якщо загибель (смерть), поранення, каліцтво, контузія, захворювання, які призвели до інвалідності, є наслідком:

  • вчинення кримінального або адміністративного правопорушення;
  • стану алкогольного, наркотичного чи токсичного сп’яніння;
  • навмисного тілесного ушкодження, іншої шкоди своєму здоров’ю або самогубства (крім випадку доведення до самогубства, встановленого судом).

Також буде відмовлено у виплаті, якщо відомості для призначення і виплати одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю були неправдиві.

Важливі нюанси

Якщо особа одночасно має право на одноразову грошову допомогу за цим законом та одноразовими грошовими компенсаціями за шкоду життю та здоров’ю, що встановлені іншими актами, грошові суми виплачують виключно в порядку та розмірах, визначених цим законом.

Якщо особа вже отримала грошову компенсацію за шкоду життю та здоров’ю, яка встановлена іншим нормативно-правовим актом у розмірі меншому, ніж передбачено цим законом, за рахунок державного бюджету виплачується різниця між сумою, визначеною цим законом, та фактично отриманою сумою.

Нагадаємо, в Україні змінили порядок виплати одноразової грошової допомоги (ОГД) членам сімей загиблих на війні військовослужбовців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Одноразова грошова допомога членам сім’ї загиблих військових: як розподіляється і чи можуть відмовити 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.05.2023 563
Еще материалы раздела «Суспільство»