<
НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штрафвсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.05.2023 352

Основні правила для трейдерів-початківців на біржі криптовалют

Торгівля криптовалютою вже кілька років набирає популярності серед українців, які хочуть заробити гроші, витративши на це мінімум сил і часу. Однак помилково вважати, що можна відкрити ноутбук або програму в смартфоні й протягом 5 хвилин отримати серйозний прибуток.

image_16.05.23_1

Трейдинг – це серйозне ремесло, що потребує вивчення низки тонкощів. Важлива не тільки ціна биткоїна, а й альткоїнів, хоча вони є основними показниками під час упорядкування торгових пар. Зараз ми розповімо правила, що необхідні трейдерам або інвесторам-початківцям у криптовалюту.

Правило №1 – безпека понад усе

Усі ми знаємо про біткоїни, які є найбільш цінною і популярною криптовалютою. Окрім неї існує ще кілька тисяч інших монет, які постійно скачуть у ціні. Саме на цій різниці й заробляє трейдер, купуючи та продаючи крипту у потрібний момент. При цьому цифрова валюта, по суті, є лише файлом з інформацією, що зберігається в базі даних під назвою блокчейн. І якщо фіатні засоби можна заховати у сейф, то криптовалюту необхідно захищати іншими способами.

Є низка порад, як зберегти токени від зазіхань шахраїв:

  • не передавайте стороннім особам паролі від акаунтів криптовалютних бірж та е-гаманців;
  • не вводьте особисті дані на підозрілих ресурсах, які можуть виявитися фішинговими сайтами;
  • зберігайте паролі на різних носіях інформації;
  • використовуйте різні ключ-коди та адреси електронної пошти для різних облікових записів;
  • не переходьте на посилання від невідомих відправників;
  • намагайтеся змінювати паролі раз на кілька місяців або навіть тижнів.

Порада! Не вигадуйте паролі, що мають асоціативний зв'язок. Бажано просто написати набір букв та цифр у довільному порядку.

Паролі зберігайте не лише на цифрових носіях інформації (диски, флеш-накопичувачі), а й на звичайному аркуші паперу. Так ви зменшите ризик втратити кошти. У разі втрати флешки ви завжди зможете подивитися пароль на папері й навпаки.

Правило №2 – грамотно підходьте до вибору криптогаманця

Є кілька шляхів для відкриття е-гаманця:

  • додаток для смартфона;
  • офлайн-програма для роботи на ПК та ноутбуці;
  • апаратний гаманець, що також використовується в офлайн-режимі, але більше підходить для інвесторів, ніж для трейдерів;
  • гаманець у вигляді паперового QR-коду, який використовується для входу до облікового запису.

Бажано користуватися тим же гаманцем, що й біржа, де ви займаєтеся трейдингом. Якщо це Binance, то й криптогаманець краще реєструвати Binance Wallet.

Правило №3 – не ігноруйте навчання 

Якщо ви хочете почати торгувати криптовалютою на біржах – робіть усе за порядком. Спочатку варто зареєструвати обліковий запис на тій самій біржі. Після отримати криптогаманець і подбати про збереження код-ключа, без якого всі ваші заощадження зникнуть. Коли все буде зроблено – заходьте на тематичні форуми або канали на Youtube та поглинайте інформацію від досвідчених трейдерів.

Варто вивчати не лише тонкощі створення торгових пар та можливості передбачати коливання курсу. Важливо засвоїти такі базові поняття, як заклад та виведення коштів на рахунок, здійснення транзакцій та оплата покупок криптою. Робіть позначки, щоб не втратити важливу інформацію. У вас все вийде!

Оценка материала:

5.00 / 2
Основні правила для трейдерів-початківців на біржі криптовалют 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
18.05.2023 352
Еще материалы раздела «Економіка»