<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паскивсі новини дня
Політика
Україна
16.05.2023 546

"Сьогодні летіла рекордна кількість "Кинджалів": Ігнат про блискучий захист Києва

Про цілі ворожих ракет, які знищила українська ППО, залишається лише здогадуватися.

15649939b369f506f4d5363840de14eb_16.05.23

Про достеменні цілі ракет, якими вночі 16 травня росіяни влаштували масовану атаку Києва, залишається лише здогадуватись. Пише ТСН. 

Про це в коментарі для сайту ТСН.ua повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, додавши, що цілями могли бути важливі державні об’єкти.

"Столиця завжди є пріоритетною ціллю. Тут розташовано багато органів державної влади, важливих державних об’єктів, інфраструктурних об’єктів. Найчастіше при масованих ударах атакують столицю. Наша задача була виконана, повітряні цілі було знищено. Під час сьогоднішньої атаки ворог не змінював тактику – вони завжди атакують різноманітними засобами. Якщо проаналізувати будь-яку атаку, то можно побачити, що ворог атакує ракетами різного базування. Особливість цієї атаки – велика кількість "Кинджалів", рекордна кількість для Києва", – повідомив ТСН.ua  Ігнат.

Обстріл Києва "Кинджалами": що відомо

Росія вночі 16 травня здіснила черговий масований обстріл Києва. Це вже восьма повітряна атака на столицю від початку травня.

Повітряна тривога була оголошена 02:25. Мешканці столиці та передмістя чули десятки потужних вибухів. Атака була винятковою за своєю щільністю — максимальна кількість ракет за найкоротший проміжок часу, повідомили в КМВА.

За офіційними даними, ворог випустив 18 ракет та 9 БПЛА — усі цілі знищила українська протиповітряна оборона. Проте уламки упали в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах Києва. Найбільші пошкодження в Солом’янському районі. Там сталася пожежа в нежитловому приміщенні, спалахнули кілька авто. Загоряння загасили. У решті районів пошкодження несуттєві: уламки впали на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону.

Інформації щодо потерпілих наразі немає.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний уточнив, що з шести літаків МіГ-31К РФ випустила шість аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал”, 9 крилатих ракет “Калібр” — з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, “Іскандер-М”). Усі 18 ракет знищила протиповітряна оборона.

Крім того, окупанти атакували ударними дронами типу “Shahed-136/131”, а також проводили повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – “Орлан-10”, “SuperCum”. Усі 9 БПЛА також знищила українська ППО.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Сьогодні летіла рекордна кількість "Кинджалів": Ігнат про блискучий захист Києва 5.00 5 2
Політика / Україна
16.05.2023 546
Еще материалы раздела «Україна»