<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
17.05.2023 370

У ЄС сумніваються у європейському курсі Грузії після поновлення авіарейсів з Росією

Рішення Тбілісі відновити прямі авіарейси з Росії викликає сумніви у європейському курсі Грузії.

_stano_gettyimages_1205267788_4_650x410_17.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спікера Євросоюзу Петера Стано у Twitter.

"Ми шкодуємо про рішення Грузії відновити польоти до Росії та у зворотному напрямку після рішення Росії скасувати заборону на перельоти минулого тижня. Через злочинну агресивну війну Росії проти України Європейський Союз та низка інших країн ввели санкції проти російського авіаційного сектору. Ми і наші партнери не дозволяємо польоти з Росії та над нею", - зазначив Стано.

При цьому він наголосив, що таке рішення Тбілісі суперечить угоді про асоціацію Грузія - ЄС, згідно з якою країна має підтримувати зовнішню політику Євросоюзу. Тому, за словами Стано, зараз у ЄС виникають сумніви щодо європейського курсу Грузії.

Він також нагадав про попередження Всесвітньої організації цивільної авіації ООН, яка висловила стурбованість щодо безпеки російських літаків та російського авіаційного сектора в цілому.

Нагадаємо, 15 травня, Грузія дозволила першій російській авіакомпанії здійснювати рейси до країни. До цього авіасполучення між країнами було закрито з 2019 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ЄС сумніваються у європейському курсі Грузії після поновлення авіарейсів з Росією 5.00 5 2
Політика / Світ
17.05.2023 370
Еще материалы раздела «Світ»