НОВИНИ ДНЯ: Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.05.2023 348

Відмовляється від доларів. Росія платить рупіями за імпорт з Індії, - Reuters

Росія використовує рупію для оплати імпорту товарів з Індії. Таким чином вона намагається зменшити залежність від доларів США.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Видання нагадує, що у квітні віце-прем'єр РФ Денис Мантуров заявив про намір країни-агресора вести більше торгових операцій у "національних валютах та валютах дружніх країн". Так вона хоче відмовитись від використання доларів.

При цьому російський "Газпромбанк" став єдиним іноземним банком, який відкрив спеціальний рупійний рахунок в UCO Bank, розповів виконавчий директор UCO Сома Шанкара Прасад.

"З січня сталося близько 19-20 транзакцій (у рупіях)... Усі ці транзакції були індійським експортом до Росії", - розповів Прасад.

Він уточнив, що Росія платить індійським експортерам у рупіях з платежів, які надійшли на рупійний рахунок "Газпромбанку", за декілька операцій з індійськими імпортерами, включаючи купівлю обладнання для вимірювання рівня забруднення довкілля.

За словами Прасада, торгівля нафтою між Росією та Індією все ще не відбувається в рупіях.

Нагадаємо, ще 4 травня у ЗМІ з'являлася інформація про те, що Індія та Росія призупинили зусилля щодо врегулювання двосторонньої торгівлі в рупіях.

Оценка материала:

5.00 / 2
Відмовляється від доларів. Росія платить рупіями за імпорт з Індії, - Reuters 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
17.05.2023 348
Еще материалы раздела «Економіка»