<
НОВИНИ ДНЯ: Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізаціювсі новини дня
Політика
Світ
17.05.2023 463

80% заяв Пригожина – правда: Буданов здивував заявою щодо власника ПВК "Вагнер"

Керівник ГУР не погодився, що нападки Пригожина на Шойгу і Герасимова є так званою ІПСО Кремля.

52d1dd123b942e6347a2284124f5dab8_17.05.23

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов пояснив, навіщо власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин постійно критикує міністра оборони РФ Шойгу, а тепер навіть почав критикувати Путіна. Пише ТСН. 

Про це Буданов сказав в інтерв'ю youtube-каналу "Різні люди".

Керівник ГУР не погодився, що ці нападки є так званою ІПСО.

"Найстрашніше, що те, що говорить Пригожин, – це в більшості правда. Є якісь речі, про які навіть не можна сказати, що вони неправдиві – їх можна двояко сприймати. Але відсотків 80 з того, що він каже, – це взагалі чиста правда. Є моменти, які мені неприємно визнавати. Але ПВК, яку умовно називають "Вагнер", показала свою максимальну ефективність – на відміну від російської армії, яка показала максимальну неефективність. На тлі цього конфлікти ще більше загострилися", – каже Буданов.

На його думку, відсутність снарядів і підтримки у ПВК "Вагнер" сталася, певною мірою, через заздрість військового керівництва, яке уособлюють зараз сам Шойгу-Герасимов.

"Там є й інші генерали, які мають трохи іншу думку. Але ця команда робить все, щоб фізично, скажімо так, стерти ці всі підрозділи. І це правда. І на жаль, я маю визнати, що найефективнішим є саме "Вагнер", – підсумував керівник ГУР.

Нагадаємо, засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин висміяв святкування в РФ 9 травня, згадавши про якогось "діда" та "закінченого мудака". У Мережі переконані, що власник "Вагнера" звертався до Путіна.

Також Пригожин погрожував Путіну розкрити правду про ситуацію на фронті.

Оценка материала:

5.00 / 2
80% заяв Пригожина – правда: Буданов здивував заявою щодо власника ПВК "Вагнер" 5.00 5 2
Політика / Світ
17.05.2023 463
Еще материалы раздела «Світ»