<
НОВИНИ ДНЯ: "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури  Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценаріївсі новини дня
Політика
Світ
18.05.2023 410

Чи могли Лукашенка отруїти у Москві та що отримає Путін від його смерті: пояснення білоруської журналістки

На її думку, смерть Лукашенка лише дестабілізує ситуацію в Білорусі, а тому невигідна Путіну.

1e217c5e8f48cc0ec4bc21b0c51a26c3_18.05.23

Кремль не зацікавлений у смерті самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, адже він лояльний до Путіна та перетворив свою країну на майданчик для окупаційної армії РФ. Пише ТСН. 

Про це заявила білоруська журналістка, головна редакторка білоруського сайту "Хартія’97" Наталія Радіна, передає FREEДОМ.

Журналістка прокоментувала чутки, що Лукашенка могли отруїти 9 травня в Москві. Вона називає це малоймовірним.

"Ці версії про отруєння в Москві я не розумію, тому що я не бачу в них логіки. В сьогоднішній ситуації Путіну прибирати Лукашенка для чого? Для того, щоб дестабілізувати ситуацію ще й у Білорусі? Тому що вони теж прекрасно розуміють, що це персоналістська диктатура", – каже Радіна.

На її думку, ймовірні наступники Лукашенка – Олександр Вольфович (Державний секретар Ради безпеки Республіки Білорусь) чи голова Верхньої палати парламенту Наталія Кочанова не зможуть втримати владу і "режим посипеться".

Журналістка вважає, що в Білорусі "дуже багато чого тримається на Лукашенкові".

"А те, що Лукашенко нібито впирається і щось там не дає робити Путіну, це теж самообман і казки. Насправді я впевнена, що цього немає. Якщо досі територія Білорусі не задіяна найактивнішим чином, якщо якийсь час там не летять ракети, то це не означає, що вони не летітимуть у майбутньому. Це не означає, що білоруська армія не вступить у війну, якщо це гостро не знадобиться Володимиру Путіну. Лукашенко нічого насправді не вирішує. І суперечити сьогодні своєму кремлівському господареві він просто не в змозі. У нього немає для цього ні ресурсу, нічого", – каже Радіна.

Також вона не погоджується з думкою, що цей хворобливий стан білоруського диктатора може бути спланованим спецслужбами інсценуванням, адже це, навпаки, вдарило по режиму.

Нагадаємо, що білоруський диктатор після параду в Москві 9 травня терміново повернувся до Мінська і зник на 6 днів.

Після цього стали поширюватися чутки про різке погіршення стану здоров'я Лукашенка.

Проте вчора, 15 травня, білоруські пропагандисти нарешті показали свого лідера. Він мав доволі кепський вигляд.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи могли Лукашенка отруїти у Москві та що отримає Путін від його смерті: пояснення білоруської журналістки 5.00 5 1
Політика / Світ
18.05.2023 410
Еще материалы раздела «Світ»