<
НОВИНИ ДНЯ: Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупантивсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.05.2023 260

У світовій економіці починається тривала фаза низького зростання, - ООН

Світову економіку чекає тривалий період низького зростання, водночас перспективи сталого відновлення світової економіки залишаються примарними.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ООН.

Згідно зі звітом ООН, у 2023 році світова економіка зросте на 2,3% і на 2,5% у 2024 році. У Сполучених Штатах – на 1,1%, у Європейському Союзі – на 0,9%. У той же час зростання ВВП в Китаї очікується на рівні 5,3% завдяки зняттю обмежень, пов'язаних з COVID-19.

Незважаючи на незначне зростання, його темпи все ще значно нижчі від тих, що були до пандемії за останні двадцять років, які становили 3,1%.

Серед причин уповільнення економічного зростання автори звіту називають пандемію COVID-19, війну в Україні та вплив зміни клімату.

Передбачається, що на світову торгівлю вплинуть геополітична напруженість, послаблення глобального попиту та жорстка монетарна та фіскальна політика. Прогнозується, що у 2023 році обсяг світової торгівлі товарами та послугами зросте на 2,3%, що нижче, ніж до пандемії.

Оценка материала:

5.00 / 2
У світовій економіці починається тривала фаза низького зростання, - ООН 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
17.05.2023 260
Еще материалы раздела «Економіка»