НОВИНИ ДНЯ: Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФвсі новини дня
Політика
Україна
18.05.2023 785

Українські захисники далі просуваються на Бахмутському напрямку: у ЗСУ назвали відстань

У місті не припиняються жорстокі бої.

9ff5f9f5360c8a9f08205aef4bfe1aad_18.05.23

Протягом минулої доби українські Сили оборони просунулися до 500 метрів на різних напрямках Бахмутського напрямку. Окупанти всіма силами намагаються взяти місто. Пише ТСН. 

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телеканалу Freedom.

У Бахмуті тривають жорстокі бої. За словами Череватого, у своїх намаганнях захопити місто окупанти буквально "стирають його з лиця землі, щоб Сили оборони могли менше використовувати міські споруди як фортифікаційні".

"Не маючи великої кількості резервів, не маючи якихось переваг у кількості техніки та особового складу над ворогом, тим не менш, ми б'ємо його (армію РФ - Ред.). Ми проводимо вдалу оборонну операцію і час від часу атакуємо на флангах. Не стала винятком і ця доба. Сили оборони просунулися на різних напрямках до 500 метрів, звільняючи українську землю, саме на Бахмутському напрямку", - наголосив Череватий.

Протягом доби окупаційна армія здійснила 456 обстрілів з різних типів артилерії, калібрів та реактивних систем залпового вогню. Таким чином, наголошує представник ЗСУ, про жоден снарядний голод у ворога "не може і йтися".

Також на Бахмутському напрямку відбулося 25 бойових зіткнень і 12 авіанальотів. Українським захисникам вдалося знищити 107 окупантів та поранити 153.

"Також знищено бронетехніку противника: одну бойову машину піхоти, бойову машину десанту, шість гармат Д-30, дві станції радіоелектронної боротьби та три безпілотні апарати - два типи "Орлан-10", один "ZALA" та чотири дрони-камікадзе типу "Ланцет", - повідомив речник Східного угруповання військ.

Нагадаємо, у своєму звіті американські аналітики ISW заявили, що російські окупаційні війська продовжують втрачати позиції в районі Бахмута. Українські захисники продовжують оборону на Бахмутському напрямку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські захисники далі просуваються на Бахмутському напрямку: у ЗСУ назвали відстань 5.00 5 1
Політика / Україна
18.05.2023 785
Еще материалы раздела «Україна»