<
НОВИНИ ДНЯ: Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
18.05.2023 1512

У Казахстані побоюються російського вторгнення: що відомо

Ставлення до Москви погіршується на тлі війни в Україні.

5896a3074f278735efacec4ee052fae1_18.05.23

За останні пів року зросла кількість мешканців Казахстану, які вважають, що Російська Федерація може вторгнутися до їхньої країни. Ставлення до Москви погіршується на тлі війни Росії в України. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Reuters.

Опитування неурядової організації MediaNet і PaperLab показує, що кількість людей, які вважають, що Москва може вторгнутися до Казахстану, зросла від 8,3% у попередньому опитуванні до 15%.

Крім того, майже 60% громадян так само нейтрально ставляться до війни, 12,8% підтримують Росію і 21,1% підтримують Україну. Зазначається, що ці дані збігаються із цифрами такого ж опитування у грудні 2022-го.

Майже третина опитаних заявила, що їхнє сприйняття Росії погіршилося через війну. Втім, у понад половини казахів ставлення до РФ не змінилося. 4,7% респондентів заявили, що воно покращилося.

Слід зауважити, що Центральноазіатська країна з населенням 20 млн осіб має тісні історичні, економічні та військові зв'язки з Москвою. Втім, Астана тримає нейтралітет, відмовляючись визнати анексію Росією частини території України. Також країна має тісні зв'язки з Китаєм, який вклав сотні мільярдів доларів у його нафтогазову промисловість.

В опитуванні MediaNet і PaperLab взяли участь 1,1 тис. респондентів. Його проводили від 3 до 12 травня.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що після окупації України Путін не зупинився б та розпочав би війну проти інших незалежних держав. Він переконаний, що наступною жертвою російської агресії міг би стати Казахстан. Саме тому політик не розуміє, чому досі деякі лідери держав прибули до Москви на парад.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Казахстані побоюються російського вторгнення: що відомо 5.00 5 3
Політика / Світ
18.05.2023 1512
Еще материалы раздела «Світ»