<
НОВИНИ ДНЯ: Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заявувсі новини дня
Політика
Україна
18.05.2023 333

Данілов пояснив, чи можливі в Україні вибори в умовах воєнного стану

Данілов прокоментував заклик президента Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокса, який заявив про необхідність проведення Україною парламентських і президентських виборів навіть за умови воєнного стану.

В Україні не будуть проводити жодних виборів, поки в країні буде діяти воєнний стан. Пише ТСН. 

Про це в етері телемарафону заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Він заявив, що в Парламентській Асамблеї Ради Європи мають чітко розуміти, що в України є своя Конституція і закони, які необхідно виконувати.

"А ці ПАРЄ краще б займалися іншими речами, не допускали присутності Російської Федерації у себе. Ми розберемося самостійно — згідно з нашими законами і згідно з нашою Конституцією. Коли є введення того стану, в якому ми сьогодні з вами перебуваємо, жодні вибори відбуватися не можуть. Крапка", - сказав він.

Крім того, Данілов закликав представників ПАРЄ не вказувати Україні, що вона має робити.

Таким чином Данілов прокоментував заяву президента Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокса, який заявив про необхідність проведення Україною парламентських і президентських виборів навіть за умови воєнного стану.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що парламентських виборів восени 2023-го в Україні не буде — це заборонено конституцією під час воєнного стану.

Крім того, ми раніше інформували, що в Туреччині, де напередодні відбулися парламентські і президентські вибори, завершили підрахунок голосів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Данілов пояснив, чи можливі в Україні вибори в умовах воєнного стану 5.00 5 2
Політика / Україна
18.05.2023 333
Еще материалы раздела «Україна»