<
НОВИНИ ДНЯ: Астрономи відкрили найбільшу чорну діру Чумацького Шляху: вона у 33 рази перевищує Сонце  Чому літаки США захищали Ізраїль, а не Україну: аналіз The Atlantic  Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху  Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порціївсі новини дня
Політика
Світ
18.05.2023 636

Путін шокований вразливістю розхвалених ракет "Кинджал" - британська розвідка

У розвідці підкреслили, що Україна вдосконалила потенціал ППО.

f8a2468f44fb028e7c27546997956072_18.05.23

За останній тиждень повітряні битви над російсько-українським кордоном загострилися, і підвищена повітряна загроза викликає в Москві "виняткове занепокоєння". Також у Росії шоковані, що їхні ракети "Кинджал" можна збити. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

"Лише 13 травня 2023 року чотири літаки Повітряно-космічних сил (ВКС) Росії (два передові бойові літаки та два гелікоптери) розбилися, ймовірно, над Брянською областю Росії", - підтвердила західна розвідка.

Також там нагадали, що 3 травня 2023 року Україна вперше в історії збила балістичну ракету "Кинджал", розхвалену Путіним як непереможну.

"Росія віддала перевагу спробам нейтралізувати вдосконалений потенціал протиповітряної оборони України, але в процесі, ймовірно, втратила ще кілька KILLJOY (ракет "Кинджал" - ред.). Посилення повітряної загрози над прикордонним регіоном Росії буде викликати виняткове занепокоєння для ВКС, оскільки вони використовують цей район для розгортання повітряних сил для підтримки війни", - наголосила розвідка.

Очевидна вразливість гіперзвукових ракет, ймовірно, є несподіванкою та збентеженням для Росії, оскільки російський диктатор Володимир Путін рекламував їх як непереможні, вважають у розвідці Британії.

Нагадаємо, 13 травня у Брянській області були збиті 4 літаки Росії, які летіли бомбити Чернігівщину. Внаслідок авіакатастроф загинули 8 льотчиків. Це - пілоти вертольотів Мі-8 та літаків Су-34 і Су-35.

Оценка материала:

3.67 / 3
Путін шокований вразливістю розхвалених ракет "Кинджал" - британська розвідка 3.67 5 3
Політика / Світ
18.05.2023 636
Еще материалы раздела «Світ»