<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Росія
18.05.2023 669

Протермінований ресурс. Літаки в РФ виконали тисячі рейсів зі зношеними запчастинами

У 2022 році в РФ перевізники здійснили більше 2000 рейсів на західних літаках, у яких запчастини та комплектуючі були з терміном придатності, що минув.

the_airport_1732925_1920_2_650x410_18.05.23

Перевірки авіапідприємств виявили дефіцит деталей, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

Інформацію озвучили у Ространснагляді. У 2022 році відомство виявило понад 2000 рейсів літаків, на яких використовувалися запасні частини та компоненти з терміном експлуатації.

Позапланові перевірки авіапідприємств показали дефіцит комплектуючих виробів та проблеми з постачанням витратних матеріалів до західних літаків.

Зазначається, що деякі специфічні комплектуючі неможливо завезти до Росії через санкції, інші доставляють із суттєвими затримками – замість 7 днів чекати доводиться до 120 днів.

Через таку ситуацію в РФ зафіксували "численні факти експлуатації авіаційної техніки з порушеннями, які безпосередньо впливають на безпеку польотів".

"Наприклад, допуск до експлуатації компонентів із ресурсом, що минув. Сумарно зафіксовано більше 2 тисяч подібних польотів", – повідомив глава відомства.

При цьому не уточнили, чи йдеться лише про комерційні чи всі типи авіаперевезень.

У США розкрили одну із схем обходу санкцій російською авіацією та заарештували її організаторів.

Нагадаємо, ми писали, що російський пілот розповів про стан авіації РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Протермінований ресурс. Літаки в РФ виконали тисячі рейсів зі зношеними запчастинами 5.00 5 1
Політика / Росія
18.05.2023 669
Еще материалы раздела «Росія»